Maailma Kylässä -festivaali kokoaa maailmalta Helsinkiin makuja, sointuja, puhetta ja elokuvaa.

TapahtumaKirjoittanut Santtu PaananenKuvat Saara Kivimäki, Maailma Kylässä

Ilmastonmuutosta vastaan puhein ja teoin

Viikonloppuna järjestettävä Maailma Kylässä pureutuu ohjelmallaan ilmastonmuutokseen.

Lukuaika: < 1 minuutti

Ilmastonmuutosta vastaan puhein ja teoin

Maailma Kylässä -festivaali kokoaa maailmalta Helsinkiin makuja, sointuja, puhetta ja elokuvaa.

Maailma Kylässä -festivaali valloittaa Kaisaniemen puiston ja Rautatientorin 25.–26. toukokuuta. Jo kahdettakymmenettä kertaa järjestettävän ilmaistapahtuman teemana on tänä vuonna ilmastonmuutos. Teemaan pureudutaan erityisesti asiaohjelman kautta: keskusteluissa, haastatteluissa ja Kyläkinon dokumenteissa. Myös näytteilleasettajapisteillä on lukuisia toimijoita kertomassa ilmastonmuutoksen torjumisen eteen tekemästään työstä ja eri innovaatioista. 

“Tavoitteemme on luoda toivoa. Ohjelman kautta yleisö saa tietoa ilmastonmuutoksesta sekä siitä millaisia keinoja sen hillitsemiseksi on sekä arjessa että laajemmin yhteiskunnassa”, kertoo festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Taija Lähdetie. 

“Rautatientorilla kannattaa esimerkiksi käydä tutustumassa Ilmastokylän sekä Sitran Kestävän arjen paviljongin tarjontaan”. 

Maailma Kylässä -festivaali pyrkii ilmastotekoihin myös käytännön järjestelyillään. Ekokompassi-sertifikaatin ansainnut tapahtuma kierrättää kaikki tapahtumaan liittyvät jätteet. Festivaalin käyttämä sähkö on tuotettu tuulivoimalla ja Nesteen jätteestä valmistetulla dieselillä. Ulkomailta saapuvien artistien lennot kompensoidaan suomalaisille ympäristöjärjestöille. Lisäksi festivaalilla suositaan luomu-, lähi– ja kasvisruokaa. 

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Kaikille avoin ilmaistapahtuma pitää sisällään konsertteja, asiaohjelmaa, aluetaidetta, elokuvia sekä lastenohjelmaa. Paikalla on 60 ruokamyyjää edustamassa yli kolmeakymmentä eri ruokakulttuuria. Paikalle odotetaan aiempien vuosien kävijämäärien perusteella noin 80 000 kävijää kahden päivän aikana. 

Musiikkiohjelmistoa nähdään Kaisaniemen puiston Savanni-lavalla ja Rautatientorin Mekong-lavalla. Lauantaina festivaalin polkaisee käyntiin Helsinki Cotonou Ensemblen 20-vuotisjuhlakonsertti, jossa solisteiksi lavalle nousevat Paleface & Matre (USA), Tuure Kilpeläinen, Anna-Mari Kähärä, Seksikäs-Suklaa, VG+, Koiton Laulu sekä Yeboyah. 

“Lauantaina päälavalla nähdään lisäksi muun muassa afrobeatin konkarit Lokkhi Terra ja Dele Sosimi. Sunnuntain pääesiintyjäksi saapuu brasilialainen vahvassa kansainvälisessä nosteessa oleva Liniker e os Caramelows”, Lähdetie sanoo. 

  • 22.5.2019
  • Kirjoittanut Santtu Paananen
  • Kuvat Saara Kivimäki, Maailma Kylässä