Maailma kylässä -festivaaleilla oli viikonlopun aikana 45 000 kävijää.

KuvareportaasiKirjoittanut Hanna LinnoveKuvat Hanna Linnove

KUVAKOLLAASI: MAAILMA KÄVI KYLÄSSÄ

Lukuaika: 2 minuuttia

KUVAKOLLAASI: MAAILMA KÄVI KYLÄSSÄ

Maailma kylässä -festivaaleilla oli viikonlopun aikana 45 000 kävijää.

Jo 20-vuoden ikään ehtinyt Maailma kylässä -festivaali järjestettiin 25. –26.5. Rautatietorilla ja Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Tämän vuoden teemana oli ilmastonmuutos. Entiseen tapaan yleisö vaelsi jälleen kerran maailman eri kolkkia edustavien artistien ja ruokakojujen äärelle.

Savanni-lavalla Kaisaniemen puistossa esiintymässä Asmaa Hamzaoui & Bnat Timbouktou Marokkosta.
Kiinasta kotoisin olevat Nana ja hänen tyttärensä Lily tanssivat perinteistä Kiinalaista tanssia. Nana tanssi sitä lapsena ja nyt tytär haluaa jatkaa perinnettä.
Gato Preto yhtye esiintyi Savanni-lavalla ja keräsi yleisön puolelleen rytmeillään ja itsevarmalla esityksellään.
Too Hot For Art kulmauksessa Rautatientorilla oli performanssi esitys, jonka voi tulkita kommentoivan maapallon ja pakolaisten ongelmia.
Kylään tuli myös henkilöitä, jotka antoivat ymmärtää olevansa tapahtumaa vastaan.
Kaisaniemen puiston kulmalla oli musiikkiesitys meneillään, jonka ympärille yleisö kerääntyi kuuntelemaan ja tanssimaan.
Eva Nilsson ja Selma ja Henri Purje nauttivat lounasta lasten alueen penkeillä. Eva on ollut jo useana vuonna vapaaehtoisena Maailma kylässä -festivaaleilla. Heidän mielestään tapahtuma sopii hyvin lapsille, mutta he toivoisivat alueelle myös vaipanvaihto- tai imetyspisteitä.
Katariina Helander on tyttärensä Louisan kanssa kokeilemassa ensimmäistä kertaa Silent Discoa. Tanssiminen on lähellä Louisan sydäntä ja tapahtumaa odotetaan jännityksellä. Muuten he ovat kierrelleet festivaaleilla ja ostelleet koruja.