Tapahtuma, Voima tiedottaa

Voiman tukema queer-klubi tulee taas – Seuraavat bileet 8. joulukuuta Tannerissa

Illan aikana musiikista vastaa Mvt?:n house dj the good time girl, Lauantaidiskosta tuttu Lunawil sekä vieraileva dj-kollektiivi CEX.

Lukuaika: 2 minuuttia

Voiman tukema queer-klubi tulee taas – Seuraavat bileet 8. joulukuuta Tannerissa

Voima-lehti on tukenut vuonna 2022 käynnistynyttä queer-naisille, sukupuolivähemmistöihin kuuluville sekä heidän ystävilleen luotu Meille vai teille? -klubikonseptia.

Seuraavat bileet järjestetään 8.12. Tannerissa, Helsingissä klo 22–03. Illan aikana musiikista vastaa Mvt?:n house dj the good time girl, Lauantaidiskosta tuttu Lunawil sekä vieraileva dj-kollektiivi CEX. Illan ohjelmamestarina toimii Tampereella vaikuttava drag-king Kiukkupussy, jonka esitys nähdään puolen yön aikaan.

Mvt?:n tarkoitus on luoda tila, jonne kaikki saavat tulla pitämään hauskaa juuri sellaisina kuin ovat. Tapahtumissa soi kaikenlainen popmusiikki tutuista klassikoista moderniin hyperpoppiin. Illan aikana tunnelmaa luomassa on vieraileva drag-host, jonka esityksestä päästään myös nauttimaan. Joissain tapahtumissa on myös lyhyt live-musiikkiesitys. Kaikki esiintyjät vaihtuvat tapahtumakohtaisesti, ja etsimme heidät queer-yhteisön riveistä. 

Kyseessä on ensisijaisesti juhlat ja pyrimme pitämään huolen, että kaikilla kävijöillä on turvallista olla. Siksi kaikkien osallistujien on sitouduttava noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtuma on avoin kaikille, jotka sitoutuvat yhteisiin pelisääntöihin ja pystyvät antamaan jokaisen olla sellainen kuin on.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Monet klubit lupaavat turvallisempaa tilaa, mutta harvat pystyvät sitä queer-ihmisille tarjoamaan sillä tilat on luotu ensisijaisesti cis- ja heteroyleisölle. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt ovat näissä tiloissa poikkeus, joka altistaa häirinnälle. 

Tapahtuman järjestäjät pyrkivät pitämään hinnan mahdollisimman alhaisena ja jokaisessa tapahtumassa on myynnissä myös “maksa mitä pystyt” -lippuja, jotta tapahtuman esteettömyys ja saavutettavuus on varmistettu myös taloudellisesti. 

Tapahtumaa järjestämässä on 7 hengen porukka, jotka tekevät tapahtumaa vapaaehtoisvoimin. He ovat nuoria yhteisön jäseniä, ja idea klubiin syntyi, kun he itse huomasivat kaipaavansa tällaisia queer-naisille ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja tapahtumia. Kuten he aavistelivatkin, he eivät olleet ainoita, jotka näin tunsivat. Järjestäjien saama palaute esiintyjiltä ja yleisöltä on ollut positiivista. Kaipuuta tällaisille queer-tapahtumille ja tiloille selvästi on.

Järjestäjien toiveena on laajentaa Mvt?:n toimintaa tulevaisuudessa. Olisi hienoa päästä viemään klubi muuallekin Suomeen tanssittamaan ja luomaan yhteisöllisyyttä. Ensimmäisen Mvt?-klubin yhteydessä julkaistiin omakustanteinen zine, joka nosti esiin nuoria queer-taiteilijoita. Toiveena olisi myös jatkaa zinen julkaisua. Keskustelua ja haaveita on ollut myös jonkinlaisesta audiotuotannosta. Kenties joku päivä Meille vai teille? voi olla alusta eri aloilla toimiville queer-nuorille toteuttaa haaveitaan ja kohdata muita innokkaita kaltaisiaan toimijoita.

Järjestäjien toiveena on, että Mvt?:ssä jokainen voi tuntea olevansa osa yhteisöä, eikä kukaan ole yksin. Kokemus johonkin kuulumisesta on elintärkeää.

Meille vai teille? -klubi Instagramissa: instagram.com/klubmvt

  • 7.12.2023