YleinenKirjoittanut Raimo Pesonen

Irtohavaintoja ja pieniä paradokseja

Lukuaika: < 1 minuutti

Irtohavaintoja ja pieniä paradokseja

Mitä voi sanoaMitä voi sanoa

Yleistä ääneenajattelua ja vapaita hajahuomioita.

Raimo Pesonen on helsinkiläinen kirjailija, kulttuurin seka- ja pätkätyöläinen sekä ankara Dr. Gunnin varhaistuotannon fani, joka jaksaa uskoa ihmisessä oleviin positiivisen muutoksen mahdollisuuksiiin.

Ruotsin siirtolaislähiöt eivät ole turvallisia, mutta Afganistan ja Irak ovat.
***
Kaksi miljardia ihmistä tuottaa mediajätille sisältöä ilman palkkaa, luovuttaa tietojaan yhtiön kauppatavaraksi ilman korvausta ja seuraa sen mainoksia. Kun jotkut vielä ostavat yhtiöltä lisänäkyvyyttä ilmaiseksi tuottamalleen sisällölle, ollaan lähellä kapitalismin täyttymystä.
***
Kun sorrettu ja pitkään vaiennettu vähemmistö päästetään vihdoin ääneen, sen pitäisi olla kiitollinen ja korrektisti hiljaa.
***
Puhutaan paljon siitä, että työnteon on aina oltava kannattavaa, mutta vähemmän siitä, kenen näkökulmasta kannattavuudessa on kyse – työntekijän vai työn teettäjän.
***
On moraalitonta jättää tuleville sukupolville euromääräistä velkaa, mutta tuhottu ympäristö ja romutettu hyvinvointiyhteiskunta ovat perintönä ihan ok.
***
Tasa-arvon toteutumista ei saisi vahtia. Tilalle tarjotaan mahdollisuuksien tasa-arvoa – jonka toteuttaminen käytännössä tarkoittaisi sadan prosentin perintöveroa ja kaikkien lasten kasvattamista valtion laitoksissa.