YhteiskuntaKirjoittanut susanna kuparinen

Sana sanaa vastaan

Lukuaika: < 1 minuutti

Sana sanaa vastaan

Teksti Susanna Kuparinen

Kaupunginhallitus on vaatinut Helsingin sosiaalitoimenjohtaja Paavo Voutilaista selvittämään kalliita kalustehankintojaan ja niistä seuranneita manööverejä sosiaalilautakunnassa. Voutilaisen mukaan alaisten lausunnot ovat perättömiä.

Kaupunginhallitukselle tekemässään selvityksessä sosiaalijohtaja Paavo Voutilainen vetoaa sairastumiseensa sekä sairaslomasijaisensa, sosiaalitoimen perhepalvelujohtajan kuolemaan 7. helmikuuta.

”Siksi jouduttiin tilanteeseen, jossa minun oli palattava työtehtäviin mahdollisimman pikaisesti sairauden ja hoitojen jälkivaikutuksesta huolimatta. Pahimmat jälkivaikutukset liittyivät työasentoihin ja niiden joustavaan vaihtelutarpeeseen.”

Kalustekuitin kalleimpia menoeriä olivat muun muassa yli 11 000 euron pähkinäpuinen kaapisto ja 18 500 euron työpöytä.

Voutilainen kertoo, että hänen terveydellisen tilanteensa vuoksi alaiset päättivät ottaa nopeasti käyttöön aikaisemmin laaditun kalustesuunnitelman, jota täydennettiin ”yllättäen ilmenneiden lääketieteellisten erityistarpeiden mukaisesti”.

Voutilainen kiistää Voimaan haasteltujen alaisten lausunnot perättöminä. Hänen mukaansa vastuu hankinnasta on valmistelijoiden sekä hallintolakimiehen.

Voutilaisen selvitystä arvioidaan Fifissä tarkemmin elokuussa.

Lue myös Paavo Voutilaisen kaupunginhallitukselle tekemä selvitys: [sivu 1][sivu 2][sivu 3][sivu 4][sivu 5][sivu 6].

Sosiaalitoimen rahankäytöstä ja sosiaalilautakunnan sumutuksesta on kirjoitettu myös jutuissa ”En ollut paikalla”, Miljardin euron mies ja Aitiopaikalla.