Lukuaika: < 1 minuutti

AC/DC, älä taas aloita lamaa

Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Hanna Nikkanen

Taantuma uhkaa. AC/DC on taas listoilla. Sattumaa?

Timo Kalevi Forss anelee rockyhtye AC/DC:tä pysymään aina samana. Brittilehti Guardianin mukaan itseään toistavat kouluasuiset rokkiäijät Australiasta kuitenkin muodostavat uhkan taloutemme hyvinvoinnille. Tai ainakin luotettavan lamaindikaattorin.

AC/CD on noussut Britanniassa listaykköseksi kolme kertaa, aina syvän laman kynnyksellä. Laman loputtua britit ovat poikkeuksetta hylänneet yhtyeen jonnekin tajunnan takamaille odottamaan seuraavaa taantumaa. Sama aaltoliike on – näppituntumalla – pätenyt Suomessakin.

Yhtyeen lamavetovoiman salaisuus on yksinkertainen, Guardian esittää: ”rockmusiikki ei ole koskaan luonut toista yhtä mutkatonta ja luotettavaa yhtyettä”. Ja mutkattomia ja luotettavia asioitahan sitä kriisin keskellä kaivataan.

mainos

Vai onko taustalla jotain synkempää? Luoko AC/DC:n menestys talouskriisejä?

1973: AC/DC perustetaan Sydneyssä. Öljyn hinnan nelinkertaistanut öljykriisi alkaa.

1980: AC/DC julkaisee läpimurtoalbuminsa Back In Black. Inflaatio Britanniassa nousee 20 prosenttiin ja työttömyysaste kolkuttelee ennätyslukemia.

1990: AC/DC tekee menestyksekkään paluun The Razor’s Egdellä. Koko Eurooppa on syöksymässä lamaan.

2008: Black Ice nousee listojen kärkeen. Lama uhkaa koko maailmaa.

Kommentoi Facebookissa