YleinenKirjoittanut Hanna Kuusela

Sijoita siittiöihin

Lukuaika: < 1 minuutti

Sijoita siittiöihin

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Hanna Kuusela

Finanssikriisin ansiosta kansa ehtii hässiä, mutta uskaltaako kukaan lisääntyä?

Finanssikriisi on tuottanut jälleen uuden uhrin. Kriisistä eivät kärsi ainoastaan koirat, kissat, ihmiset ja pankkiirit, vaan nyt ollaan jo ihmisyyden ytimessä. Kriisin viimeisimpiä uhreja ovat siittiöt.

Briteissä nimittäin yksi taloudenala kukoistaa: kondomikauppa. Durex-kondomien myynti on kasvanut puolen vuoden aikana 22 prosenttia. Myös muualla tapahtuu. Yhdysvalloissa siittiöitä on tapettu 15 prosenttia aiempaa ahkerammin. Intiaan talouskriisi ei kuitenkaan ole iskenyt yhtä pahasti: kondomikauppa on noussut vain viisi prosenttia huhtikuun jälkeen.

mainos

Spekulaatio käy kuumana: johtuuko buumi siitä, että työttömillä vain on yksinkertaisesti enemmän aikaa hässiä, vai siitä, että rahaa on vähemmän muihin huveihin? Vai yritetäänkö tässä vanhaa kunnon säästöjippoa: syntyvyydensäännöstelyä?

Durexeja valmistavan SLL:n toimitusjohtajan mukaan ihmiset haluavat välttyä uutisten katselemiselta viettämällä aikansa sängyssä. Koska he valmistavat myös erikoiskondomeja, jotka saavat miehet jaksamaan pidempään, tässä voidaan jopa onnistua.

Joidenkin mukaan historia myös toistaa itseään. Sama kuulemma tapahtui 1930-luvun suuren laman aikana. Sen jälkeenhän sitten tulikin sota, jota taas seurasi beibibuumi. Lopuksi siis sijoitusvinkki: kondomit saattavat olla tämän päivän juttu, mutta huomisen voittajia ovat siittiöt. Sijoita tuttipullobisnekseen. Jätetään sota tällä kertaa väliin.