PodcastKirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Pääosassa teatterikriitikko Jukka Kajava

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Pääosassa teatterikriitikko Jukka Kajava

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Jukka Kajava (1943–2005) oli teatteri- ja televisiokriitikkona ohittamaton kulttuurivaikuttaja aikana jona suomalainen teatteri kävi läpi suuria muutosvaiheita ja televisiosta tuli keskeinen osa suomalaisten arkea. Kajavan kärkevät kirjoitukset nostivat tekijöitä kansakunnan kaapin päälle, mutta yhtä hyvin saattoivat suistaa heitä ammatiliseen perikatoon. Kriitikkouden ohella hän teki rinnakkaisuraa teatteriohjaajana. Ohjelmassa vieraana tuoreen Kajava. Pelätty, parjattu, palvottu -elämäkerran kirjoittaja Hannu Harju kertoo Kajavan elämän käänteistä ja intohimosta taiteeseen, sekä siitä miten hänen perintönsä vaikuttaa yhä siihen, millaiseksi kriitikon rooli mielletään.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 3.10.2023
  • Kirjoittanut voima