PodcastKirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Tapio Rautavaara ja kahtia jakautunut kansa

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Tapio Rautavaara ja kahtia jakautunut kansa

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Tapio Rautavaara (1915–1979) oli köyhästä työläistaustasta ponnistanut laulaja, elokuvanäyttelijä, keihäänheiton olympiavoittaja ja jousiammunnan maailmanmestari, joka saavutti jakamattoman sankarin aseman aiemmin sisällissodan jakaman kansakunnan kaapin päällä. Teatteri Avoimissa ovissa esitetään Timo Ruuskasen kirjoittamaa ja esittämää ja Olka Horilan ohjaamaa näytelmää Rautavaara, ihminen ja ikoni. Ohjelmassa Ruuskanen kertoo, mikä Rautavaarassa on kiinnostavaa tänään ja miten hänen historiallisen roolinsa kautta voi kuvata myös nykyajan kuplautumisen ja kärjistyvien vastakkainasettelujen ylittämisen mahdollisuutta. Samalla pohditaan kulkuriolemukseen piiloutuvia kulttuurisia merkityksiä ja haavekuvia.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 19.2.2024
  • Kirjoittanut voima