PodcastKirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Henkinen lentokenttä turkulaiseen tapaan

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Henkinen lentokenttä turkulaiseen tapaan

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Grus Grus Teatteri on vuonna 2007 perustettu turkulainen nomaditeatteri, jonka poikkitaiteellisia esityksiä on nähty erilaisissa kaupunkitiloissa ja vaihtuvissa esityspaikoissa. 2.–11.5. Grus Grus järjestää Turussa Henkinen lentokenttä -festivaalin, jonka viidessä teoksessa pohditaan matkailun ideaa liikkeenä kaupunkitilassa ja mielen maisemissa. Jakson vieraana ovat tapahtumaan oman Avvikelse-teoksen tuonut Grus Grus -konkari Janna Haavisto sekä tapahtumassa Liukuporrasmatka-esityksellään vieraileva tamperelaisen Täsmäteatterin primus motor Meri-Maija Näykki. Keskustelussa pohditaan mainittujen teosten ohella Meri-Maija Näykin johdolla Teatteri Telakalla juuri toteutettua Synnytystalkoot-kabareeta. Lisäksi pöyhitään esittävän taiteen suhdetta tilaan, poikkitaiteellisuuden ja osallistavuuden mahdollisuuksia sekä sitä mitä tapahtuu, kun sirkus ja kloveria kohtaavat teatterin.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

mainos

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

Maan ystävät on Voimaa julkaisevan Voima Kustannus Oy:n osakas.

  • 27.3.2024
  • Kirjoittanut voima