MusiikkiKirjoittanut voimaKuvat Pinja Nikki

Biisivientiä, kotimaan hittejä ja trendiaallokoissa luovimista – Puhu minulle luovuudesta -podcastin vieraana Axel Ehnström

Lukuaika: < 1 minuutti

Biisivientiä, kotimaan hittejä ja trendiaallokoissa luovimista – Puhu minulle luovuudesta -podcastin vieraana Axel Ehnström

Puhu minulle luovuudestaPuhu minulle luovuudesta

Musiikkia, mietteitä, määritelmiä.

Puhu minulle luovuudesta on musiikillisen luovuuden muotoihin paneutuva podcast-sarja, jossa musiikintutkija Riikka Hiltunen keskustelee teemasta ja teeman vierestä muusikko- ja tutkijavieraiden kanssa.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Toimitustyötä on tukenut Uudenmaan Kulttuurirahasto. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

Axel Ehnström kirjoittaa popkappaleita suurelle yleisölle. Hän on ollut tekijänä muun muassa Pyhimyksen ja Mikael Gabrielin isoissa hiteissä. Lisäksi hän on jo vuosia ollut mukana vauhdittamassa Suomen biisivientiä. Pitkällä aikavälillä hän on saanut suomalaistekijöistä eniten “cuteja”, eli ulkomaisten artistien julkaisemia kappaleita, joissa hän on ollut kirjoittajana. Artistina hänet muistetaan Paradise Oskarina, joka edusti Suomea euroviisuissa vuonna 2011. Millainen luova ajattelu ohjaa hittien kirjoittamista? Paljonko uutuutta on sopiva määrä popkappaleessa? Millainen rooli musiikkitrendien seuraamisella tai jopa ennakoimisella on musiikintekijän työssä? Jakso valottaa ammattimaisen biisinkirjoittajan työtä useista eri näkökulmista.

Jaksossa kuullaan otteita kappaleista:

Pilven Piirtäjät – Kaikki ois hyvin
Pilven Piirtäjät – Juulia
Pilven Piirtäjät – Rosmariinipuu

Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

mainos

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 30.11.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Pinja Nikki