Esittävä taideKirjoittanut voima

Vallankumouksen haikailua, muilutuksia ja attentaatti – Rantasen podcastissa käsitellään Kansallisteatterin juhlanäytelmää

Lukuaika: < 1 minuutti

Vallankumouksen haikailua, muilutuksia ja attentaatti – Rantasen podcastissa käsitellään Kansallisteatterin juhlanäytelmää

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Kansallisteatterin juhlanäytelmä Ensimmäinen tasavalta kertoo suomalaisen demokratian synnytystuskista ensimmäisen presidenttimme Kaarlo Juho Ståhlberg (1865–1952) näkökulmasta. Jaksossa näytelmän kirjoittaja ja ohjaaja Esa Leskinen sekä historian tutkija ja helsinkiläinen kunnallispollitikko Oula Silvennoinen pohtivat Ståhlbergin merkitystä tasavaltallan ja oikeusvaltion puolustajana aikoina, jolloin yhteistä venettä keikutettiin sekä vallankumousta haikailevan vasemmiston että Lapuan liikkeessä, kyydityksissä ja sisäasiainministeri Heikki Ritavuoren murhassa kiteytyvän oikeistorakadikalismin tahoilta. Samalla pohditaan myös, mitä näytelmä opettaa meille nykyajan poliittista jännitteistä ja miksi historian tutkiminen on aina tärkeää.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 28.11.2022
  • Kirjoittanut voima