Kirjoittanut Ilona Iida Simes

Viesti rohkeille, sotaa vastustaville venäläisille: Sting & My Songs Helsingissä.

Sting on vetreämpi ja vahvaäänisempi esiintyjä kuin moni häntä 40 vuotta nuorempi. Livekeikalla Helsingissä 22.9.2022 musiikkityylit vaihtuivat punkahtavasta Policemenosta reggaen kautta souliin ja jazziin. Ja Helsingissä Sting tapasi sankarinsa!

Lukuaika: 2 minuuttia

Viesti rohkeille, sotaa vastustaville venäläisille: Sting & My Songs Helsingissä.

Kuten Tampereella kaksi iltaa aikaisemmin, Helsingin jäähallissakin Sting laulatti yleisöä keikan alusta loppuun. Uusien biisien laulustemmoja yleisö ei vielä osannut, mutta taputuksiin villi permanto lähti mukaan.

Musiikillisesti keikka oli samantapainen kuin Tampereella. Hauskaa menoa, toisilleen vitsaileva ja toinen toisiaan kannustava bändi ja taustalaulajien upeat soolot Shape of My Heart ja Heavy Cloud No Rain -biiseissä.  Tampereen keikan 20.9.2022 arvion ”Tuttua, taitavaa ja hauskaa. Sting & My Songs Tampereella” voi lukea tästä.

”Aamiainen Helsingissä Gary Kasparovin kanssa. Hän on yksi sankareistani.” (po. Garry Kasparov.) Sting Facebookissa 23.9.2022.

YLEISÖ HELSINGISSÄ OLI jähmeämpää kuin Tampereella – mutta tämä koskee vain istumakatsomoita, ei tietenkään alusta loppuun asti joraavaa permantoa. Brand New Dayssä  taustalaulajat Melissa Musique ja Gene Noble kannustivat laulamalla ”stand up!”, Tampereella sivukatsomot  takapäätyä myöten könysivät ylös tanssimaan. Helsingissä jotkut nousivat mutta istahtivat pian takaisin. Ehkä tämä johtui siitä, että Tampereella hienoon Nokia-halliin pääsi jo kello 18 lämmittelemään ja nauttimaan virvokkeita, kun Helsingissä ovet avautuivat vasta kello 19, vaikka molemmat keikat alkoivat kello 20.45. Tai sitten vuosikausia manserockin kouluttama yleisö on kertakaikkiaan rockhenkisempää.

Kuten Tampereella, huuliharpisti Shane Sager sai kohdalleen soullegenda Stevien Wonderilta jalostamansa taidonnäytteet Brand New Dayssa. Mutta ikävä kyllä, kuten Tampereella kakkoskitaristi Rufus Miller ei saanut kohdalleen Fields of Goldin ihmeen alhaalta soittamaansa stemmaa.

mainos

STING KERTOI HALUAVANSA päättää keikkansa Fragile-biisiin, koska ”on hyvä lopettaa johonkin herkkään ja kauniiseen”. Hän omisti kappaleen Venäjän liikkeellekannallepanoa eli sotaa vastustaville mielenosoittajille.

Stingin bändi My Songs -kiertueella

Zach Jones rummut, Dominic Miller, kitara, Rufus Miller, kitara, Melissa Musique, taustalaulu, Gene Noble, taustalaulu, Shane Sager, huuliharppu ja Kevon Webster, koskettimet. Erikoisvieraana laulaja ja säveltäjä Joe “Big Joe” Sumner.

Stingin biisilista

”Kaikille rohkeille venäläisille, jotka protestoitte eilen Putinin naurettavaa sotaa vastaan: maailma katsoo teitä, ja olemme kiitollisia. – Sting” Facebook 22.9.2022.

Message in a Bottle (Police) * Englishman in New York * Every Little Thing She Does Is Magic (Police) *  If It’s Love  * For Her Love * Rushing Water  * If I Ever Lose My Faith in You * Fields of Gold * Spirits in the Material World (Police) * Brand New Day * Shape of My Heart * Heavy Cloud No Rain * Walking on the Moon (Police) * So Lonely (Police) * Desert Rose * King of Pain (Police) * Every Breath You Take (Police)

Encore: Roxanne (Police) * Fragile