ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Pedro Almodóvarin uusin elokuva pureutuu Espanjan sisällisodan rumaan historiaan

Pedro Almodóvarin uusin mestariteos Rinnakkaiset äidit kuuluu ohjaajan parhaimpaan kärkeen.

Lukuaika: < 1 minuutti

Pedro Almodóvarin uusin elokuva pureutuu Espanjan sisällisodan rumaan historiaan

Rinnakkaiset äidit

Pedro Almodóvar

elokuvateattereissa nyt

★★★★★

Kuin karhu hunajakennon ympärillä pyörii mestariohjaaja äidit ja äitiys -aiheiden parissa elokuvasta toiseen. Pedro Almodóvar löytää jatkuvasti uutta nuorten ja vanhempien naisten elämänkaarista. Rinnakkaiset äidit pureutuu Espanjan rumaan historiaan, fasistidiktaattori Francon toimeenpanemaan kansanmurhaan. Miesten roolina on ollut tulla tapetuksi, naiset ovat jääneet kaipaamaan.

 Vuosikymmenestä toiseen aina yhtä suloinen Penélope Cruz ja rankan tyylinen, räjähdysherkkä nuori, Milena Smit, esittävät äitejä, joiden lisääntymisen alkutaival ei ole helppo. Cruzin esittämä Janis katsoo kipeään menneisyyteen. Hän ei pysty sitoutumaan kehenkään eikä olemaan tarpeeksi rehellinen. Smitin Ana kärsii suuresta menetyksestä, mutta saa kohtalolta paljon hyvää takaisin. Elokuvan kahden nykyajan äiti-päähenkilön ylitse kaikkein tärkein äiti on Espanja itse. Ruumis palaa kohtuun, Äiti Maan huomaan.

Tämä elokuva kuuluu Almodóvarin parhaimpaan kärkeen Julietan, Volverin, Kaikki äidistäni ja Naisia hermoromahduksen partaalla -mestariteosten kanssa. Sen aikajanat kulkevat ovelasti limittäin, ja jokainen kuva on tärkeä. Tämä tarina kuuluu koko Espanjan kansalle, kertovat oven peilistä heijastuvat lipun värit. 

Milena Smit ja Penelope Cruz.