Kirjoittanut Mikko Pihkoluoma

Erotatko Bonobon Kokoko!:sta?

Lukuaika: 2 minuuttia

Erotatko Bonobon Kokoko!:sta?

Postikortteja TukholmastaPostikortteja Tukholmasta

Tukholman yliopistossa elokuvatutkimusta opiskellut Mikko Pihkoluoma bloggaa kulttuurista ja matkailusta.

Joskus vuosikymmenen alussa minulla oli tapana polkaista perjantai käyntiin kuunnellen Kakka-hätä 77:n LP:tä Huoltoasemalle unohdettu mies. Yhtye lienee parhaimpia jo kuopattuja 2000-luvulla perustettuja suomalaisia bändejä tai ainakin tuo levy on niin lähelle täydellisyyttä kuin uudempi suomipunk on päässyt aina The Ratscoveria myöden. Kakkis on tehnyt paluun esiintymislavoille useampaan kertaan (mm. nyt jo kuopatuilla Kuudes aisti -festivaaleilla), mutta Flow-keikka tulee olemaan vähintäänkin elokuun toisen perjantain paras tapa polkaista perjantai käyntiin (Black tent, 19:00).

Sitä ennen tosin on jo amsterdamilainen Young Marco pyörittämässä houselevyjään (RA Front yard 17:30). Nuori Make on käynyt Suomessa monta kertaa, mutta ainakin neljä vuotta sitten backyardin lämmössä soitettu setti oli sen vuoden parhaita elämyksiä.

Perjantain loppuillassa nimet ovat sen verran isoja, että tuskin lavoilla kovin tyhjää tulee olemaan, mutta siitäkin huolimatta täytyy antaa suositus kongolaiselle Kokoko!:lle (Balloon stage 23:00). Vetävät rytmit ja itsetehdyt soittimet saavat varmasti tanssijalan vipattamaan. Jos se ei vielä riitä, niin legendaarisista dj-nimistä I-F (Backyard 23:30) on niitä, joka edelleen osaa yllättää sille päälle sattuessaan.

Paras tapa aloittaa lauantai on varmastikin leffa. Flown elokuvaohjelmistosta en ole nähnyt vielä yhtään ennakkoon, mutta tammikuussa Sundancen arvostetuimman palkinnon voittanut The Miseducation of Cameron Post vaikuttaa ehdottomasti kiinnostavimmalta. Elokuvan ohjannut Desiree Akhawan on aiemmin näytellyt Girls-sarjan kolmessa jaksossa, mistä monet varmasti tunnistavat hänen kasvonsa. Akhawan on myös tehnyt hauskaa lesboutta käsittelevää The Slope -websarjaa, joka on striimattavissa ilmaiseksi netistä. Uusimman elokuvan pääosaa näyttelee Chloë Grace Moretz (Pop-up cinema 14:30).

mainos

Lauantain ohjelmistosta yksi odotetuimpia keikkoja on viime vuoden parhaimpiin levyihin lukeutuvan Poseidonin tehnyt Lau Nau. Flowssa on luvassa erikoiskeikka, jossa on mukana mm. 20 ihmisen kuoro (Balloon stage 19:30).

Lähes täysin samaan aikaan esiintyy myös ohjelmiston kiinnostavimpia rap-artisteja. Chicagolaisen Nonamen pari vuotta sitten julkaistu mixtape Telefone on samaan aikaan intiimi ja iskevä (Black tent 19:45). Kuuntele vaikka Reality Check.

Sunnuntain yksi odotetuimpia nimiä on kymmeniin elokuviin soundtrackin tehnyt Tangerine Dream (Black tent 23:00). Kaikki, jotka ovat (Tom Cruisen alkupään parhaan elokuvan) Risky Businessin nähneet muistanevat sen Phil Collinsin In the Air Tonightin käytöstä, mutta siihenkin Tangerine Dream teki soundtrackin. Ja muiden soundtrackien lista ei ole pelkästään pitkä vaan myös laadukkaita helmiä mahtuu mukaan: Near Dark, Sorcerer, Thief, The Keep. Monille riittäisi pelkästään upean outo Sorcerer.