Hämeentie 48Kirjoittanut susanna kuparinen

Kyllä sika tietää

Lukuaika: < 1 minuutti

Kyllä sika tietää

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Susanna Kuparinen

Onko elävältä keitetyssä lihassa ikävä sivumaku?

Haluan paljastaa seuraavan sekoiluni teille.

Olen jokseenkin pissed off sikojen elävältä keittämisestä, joten koin terapeuttiseksi seuraavan. Menin HK Ruokatalon sivuille (voi vittu!) ja siellä Kysy kokilta -osioon, jossa HK:n ”luova johtaja” Jyrki Sukula ja muut HK Ruokatalon kokit vastaavat kysymyksiin.

”Joskus voi kelle tahansa kotikokille tulla tenkkapoo ruoanlaiton kiemuroissa. Miksi kastike käyttäytyi omituisesti? Mitä lihaa tähän ruokaan? Mikä on oikea lämpötila?”, vierailijaa ohjataan.

Noh, keksin mielikuvituksellisen nimimerkin ”Susanna” ja kysyin seuraavaa:

”Hei kokki! Vaikuttaako sikojen elävältä keittäminen lihan makuun? (Jos tätä tehdään Ruotsissa HKScanin teurastamoissa, niin ihan varmasti Suomessakin, jossa valvonta on paljon heikompaa. Onhan HKScan sitä paitsi suomalainen yritys.) Jos vaikuttaa, niin voiko sitä peittää joillakin mausteilla, kuten mustapippurilla tai chilillä? Ystävällisesti kysyen, Susanna.”

Lupaavat sivulla, että ”valitsemme kaikista saamistamme kysymyksistä kuukausittain 5–10, jotka julkaistaan vastauksineen”. Nyt vaan odottelemaan. Jänskää.

Saman päivän lehdistä saattoi lukea myös, että HKScanin toimitusjohtajan Matti Perkonojan ja hallituksen puheenjohtajan Markku Aallon epäillään sekaantuneen sisäpiirikauppoihin. HKScan julkaisi välittömästi lehdistötiedotteen, jossa epäilyt kiistetään jyrkästi (”siis kukaan ei oo tehnyt mitään eikä varsinkaan meidän Erkki”).

Sikojen elävältä keittämistä ja sisäpiirikauppoja.

”Tällä yrityksellä ne on arvot kohdallaan”, kuten eräs lukija totesi viileästi Hesarin keskustelupalstalla.