PodcastKirjoittanut voimaKuvat Nauska

Teatterin politiikkaa – Uutta performanssia Turussa

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Uutta performanssia Turussa

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Erilaiset ilmaisun muodot ja traditiot tuntuvat sulautuvan koko ajan vahvemmin toisiinsa esittävän taiteen kentällä. Siinä missä niin sanottu esitystaide mielletään draaman jälkeisenä teatterina, performansseista puhutaan nimenomaan kuvataidekentän laajentumana, jonka vahvoja vaikuttajia ovat olleet John CagenJoseph Beuysin ja Fluxus-ryhmän tapaiset toimijat. Podcastissa vieraana on 5.–10.9. järjestettävän New Performance Turku Biennalen taiteellinen johtaja ja performanssitaiteilija Leena Kela. Keskustelussa pohditaan vuonna 2012 perustetun kaupunkifestivaalin historian ja tämänvuotisen tarjonnan ohella sitä, mitä julkisessa tilassa järjestetyssä taiteellisessa kohtaamisessa oikeasti tapahtuu.
Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 28.8.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Nauska