PodcastKirjoittanut voimaKuvat Kultti Ry / Helinä Ylisirniö

Teatterin politiikkaa – Arjen dramaturgia ja globaalipoliitikka – Live Helsingin kirjamessuilta

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Arjen dramaturgia ja globaalipoliitikka – Live Helsingin kirjamessuilta

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Teatterin politiikkaa -podcast laskeutuu Helsingin kirjamessuille! Teatteri Takomossa esitetään 18.11. asti Marie Kajavan kirjoittamaa ja Ami Karvosen ohjaamaa näytelmää Undress me, then. Se pohjautuu paimentolaisten haastatteluihin eri puolilla Afrikan mannerta, ja siinä käsitellään kielellisen ja kulttuurisen ymmärtämisen ohella ilmastonmuutosta ja sen aiheuttamaa pakolaisuutta. Näytelmä on toinen osa trilogiasta, jonka päätösosa, monologinäytelmä in the margin, i wrote some shit about my soft skin on juuri julkaistu kirjana Teatterin Uusi Alkukirjasto -kustannushankkeessa. Siinä kierrätetään Afrikan sivukujilta, Punavuoresta ja Kalkutasta kerättyjä arkisia havaintoja oman ruumillisuuden ymmärtämisen tarpeisiin.

Jaksossa vieraana ovat näytelmäkirjailija ja dramaturgi Marie Kajava sekä T/U/A:n toinen perustaja-kustantaja Maria Säkö. Keskustelussa pohditaan Kajavan teoksissaan ilmentämiä dramaturgisia, ihmiskuvallisia ja globaalipolittisia tavoitteita sekä T/U/A:n tuotantoa. Keskustelu on nauhoitettu Helsingin kirjamessuilla 29.10.2023.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

mainos

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 30.10.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Kultti Ry / Helinä Ylisirniö