Kirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Sukupuolitettu väkivalta

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Sukupuolitettu väkivalta

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Helsinkiläisessä Valtimonteatterissa menee paraikaa australialaisen Patricia Corneliuksen kirjoittama näytelmä Paska. Siinä kolme pidätysselliin suljettua väkivaltarikoksesta epäiltyä naista purkaa lapsuudesta asti kumuloituneita kaltoinkohtelukokemuksiaan,  ahdistuksiaan ja itseinhojaan toisilleen ja toisiinsa.

Ohjelmassa vieraana ovat näytelmän kääntänyt ja ohjannut Carita Drew, siinä yhtä pääosaa esittävä, Valtimonteatterin johtaja Mona Kortelampi sekä suomalaisten rikollisten naisten elämää tutkinut yhteiskuntatieteiden tohtori Ulla Salovaara.

Keskustelussa pohditaan sekä näytelmään että tutkittuun tietoon nojautuen rikollisuuden ja sukupuolen epäsymmetristä kohtaamista sekä teatteritaiteen mahdollisuuksia vaikeiden asioiden avaamisessa.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

mainos

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 3.4.2023
  • Kirjoittanut voima