PodcastKirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Vähemmistöstressistä vähemmistöriemuun

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Vähemmistöstressistä vähemmistöriemuun

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Pieleen menneestä pitkästä rakkaussuhteesta ja isän kuolemasta traumaa kokeva keski-ikäistyvä lesbokirjailija huomaa löytävänsä Kalasataman metroasemalta elämänsä nollapisteen, jonka kautta kerii auki menneisyyttään, nykyhetkeä ja vähän tulevaisuuttakin. Näin alkavat sekä Tuuve Aron autofiktiivinen esseeromaani Kalasatama että sen pohjalta Salla Viikan kirjoittama ja Sini Pesosen ohjaama samanniminen näytelmä, jota esitetään paraikaa Ryhmäteatterissa. Jaksossa vieraana ovat kirjailija Tuuve Aro ja esityksessä pääroolia näyttelevä Joanna Haartti. Keskustelussa pohditaan muun muassa teatterin ja elokuvien naisroolien usein toistuvaa pinnallisuutta, näyttelemisen iloa ja kutsumusta, heterouteen liittyviä rajoitteita, mielenterveyshoidon puutteita sekä kirjan ja näytelmän pääteemaa, eli sitä miten ympäristön rakenteiden tuottaman vähemmistöstressin voi kääntää omasta identiteetistä ylpeäksi vähemmistöriemuksi.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 4.3.2024
  • Kirjoittanut voima