Kirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Pääosassa Kati Outinen

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Pääosassa Kati Outinen

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Elokuvanäyttelijänä kansainvälisesti tunnettu Kati Outinen on tehnyt merkittävän uran myös teatterinäyttelijänä, kirjoittajana, ohjaajana ja näyttelijätyön professorina Teatterikorkeakoulussa. Teatteri Avoimissa Ovissa esitetään huhtikuun lopulle asti suomalais-venäläis-ukrainalaisen yhteistyöhön perustuvaa näytelmää Talvisota, jossa vuoden 1939 tapahtumat lomittuvat moninäkökulmaisesti ajankohtaiseen Venäjän ja Ukrainan sotaan. Podcastissa vieraana oleva Outinen avaa uransa käänteiden ja taitelijakutsumuksensa ohella sodan ja väkivallan näyttämöllistämiseen liittyviä haasteita. Lisäksi jaksossa pohditaan, mikä Jouko Turkan metodeissa meni pieleen ja sitä, miksi esittävää taidetta kannattaa viedä perinteisten näyttämöiden ulkopuolelle hoitolaitoksiin.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 3.4.2023
  • Kirjoittanut voima