Kirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Seksuaalinen väkivalta ja syyllisyys

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Seksuaalinen väkivalta ja syyllisyys

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.


Helsingin kaupunginteatterissa esitetään Riikka Oksasen ohjaamaa ja Pipsa Longan dramatisoimaa näytelmää, joka pohjautuu Monika Fagerholmin vuoden 2019 romaaniin Kuka tappoi bambin? Samaan aikaan Teatteri Viiruksessa nähdään samasta teoksesta Jakob Öhrmanin sovittama ja ohjaama versio. Teosten tarinassa huvilakaupungin varakkaiden perheiden teini-ikäiset pojat joukkoraiskaavat ikäisensä tytön.

Jakson vieraina ovat näytelmiä työstäneet Lonka ja Öhrman. Keskustelussa käsitellään niitä rakenteellisia tekijöitä, jotka ovat omiaan osaltaan tuottamaan rikoksen ja sitten johtavat sen vähättelyyn. Ohjelmassa tarkastellaan myös niitä viime vuosien muutoksia, jotka liittyvät seksuaalisen väkivallan näyttämöllistämiseen.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

mainos

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 16.10.2023
  • Kirjoittanut voima