Esittävä taideKirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Ihmisen suhde muihin lajeihin ja maailmankaikkeuteen

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Ihmisen suhde muihin lajeihin ja maailmankaikkeuteen

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Lyhyt episodi sinisivilisaation universaalissa historiassa on Venäjältä maanpaossa olevan Mikhail Durnenkovin kirjoittama ja Essi Rossin ohjaama runollinen näytelmä, jossa dystopiascifi kohtaa lasten satunäytelmän. Siinä tutkitaan ihmisen suhdetta muihin eliölajeihin ja materiaalisiin kappaleisiin koko maailman mittakaavassa. Jaksossa vieraana ovat äiti ja tytär, esityksen ohjaaja Essi Rossi ja näyttämöllä sienikuorolaista ja koululaista esittävä viidesluokkalainen Ruut Neves. Keskustelussa pohditaan muun muassa näytelmän maailmankuvallisia teemoja, muiden lajien näyttämöllistämistä ja taiteen mahdollisuuksia vaikeiden asioiden käsittelemiseen.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 20.2.2023
  • Kirjoittanut voima