PodcastKirjoittanut voimaKuvat Anton Hämäläinen

Rojin – kapinallinen kurdi -podcast nyt Voimassa!

Lukuaika: 2 minuuttia

Rojin – kapinallinen kurdi -podcast nyt Voimassa!

Rojin – kapinallinen kurdiRojin – kapinallinen kurdi

Rojin – kapinallinen kurdi on podcast, jossa keskustellaan tärkeistä yhteiskunnallisista kysymyksistä. Rojin nostaa esille palavia ajankohtaisia aiheita ja puhuu asioista, joista moni ei uskalla puhua. Teemoina muun muassa mielenterveys ja tasa-arvo. Tavoitteena on tarjota kuuntelijoille moninainen kuva yhteiskunnan tilasta.

Yhteistyössä Voiman kanssa. Kuunneltavissa myös Spotifyssa.

Rojin Birzoi halua podcastinsa voimalla astua ulos pinnallisuuden varjosta ja osoittaa valokeilan niihin aiheisiin, jotka eivät aina komeile otsikoissa tai trendikkäissä keskusteluissa. Birzoin mukaan aiheet eivät välttämättä ole mediaseksikkäitä, mutta niillä on syvä vaikutus elämäämme ja yhteiskuntaamme.

Birzoi on maahanmuuttajataustainen kurdinainen, mikä on antanut hänelle henkilökohtaista perspektiiviä lukuisiin epäkohtiin sekä halun taistella tasa-arvon puolesta.

Birzoin podcast on suunnattu niille, jotka kaipaavat syvempää ymmärrystä ihmisoikeuksista eri näkökulmista sekä haluavat kuulla tarinoita, jotka eivät perinteisesti pääse esille.

”Tulevaisuudessa podcastissani aion käsitellä laajasti monia tärkeitä ja usein vaiettuja aiheita. Aion sukeltaa syvemmälle hoitoalan haasteisiin, maahanmuuttajataustaisten naisten ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen kohtaamiin vaikeuksiin, moniulotteisiin näkökulmiin pakolaisuudessa, ja myös käsitellä eläinten oikeuksiin sekä ympäristöasioihin liittyviä teemoja. Myös kurdilaisuus tulee olemaan olennainen osa podcastiani”, Birzoi kertoo.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Hänen tavoitteenaan on lisätä tietoisuutta sekä innostaa kuulijoita osallistumaan muutokseen ja työskentelemään oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

”Uskon, että jokaisella tarinalla on merkityksensä ja jokaisella kokemuksella on voima muuttaa asenteita ja maailmaa. Podcastini on pyrkimys tuoda esiin aitoja ääniä, jotka usein jäävät huomaamatta. Toivon, että jokainen jakso voi avata keskustelun ja herättää ajatuksia, jotka voivat johtaa pysyvään muutokseen”, Birzoi sanoo.

Podcastin tuorein jakso käsittelee äärioikeistoa:

Äärioikeisto käyttää demokratiaa hyväkseen omien ideologisten näkemystensä vahvistamiseen, mikä on vakava ongelma. Mutta mitä äärioikeistolla tarkoitetaan? Onko Suomessa olemassa äärivasemmiston uhkaa? Myös kiinnostava kysymys: edustaako Perussuomalaisten politiikka ääriajatteluun perustuvaa linjaa? Jaksossa käymme näitä kysymyksiä läpi yhdessä historiantutkija ja Helsingin yliopiston Euroopan historian dosentti Oula Silvennoisen kanssa. Hän on tutkinut muun muassa suomalaista fasismia ja äärioikeistoa.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 29.8.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Anton Hämäläinen