Ruohonen ja Tervonen istuvat maassa jalkapallokentällä maalin edessä.

Kuvat Juno Lehtinen

Jälkipelit #5: Don Revie ja maaginen ajattelu

Leeds Unitedin valmentajana 1961–1974 toiminut Don Revie piti onnenpukua ja pelkäsi lintuja. Jakson vieraana taikauskoa pohtimassa on kuvittaja-taiteilija-tietokirjailija Aiju Salminen.

Lukuaika: < 1 minuutti

Jälkipelit #5: Don Revie ja maaginen ajattelu

JälkipelitJälkipelit

Futispuheen harrastesarja. Jälkipelit on podcast kaikille, jotka puhuvat paremmin kuin pelaavat. Äänessä Johanna Ruohonen, Kaisu Tervonen ja vaihtuvat vieraat.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

Kun brittijoukkue Leeds Unitedilla oli kehno jakso vuonna 1971, valmentaja Don Revie uskoi sen johtuvan kirouksesta ja hommasi kotistadionille selvänäkijän. Miten taikausko istuu lajiin, josta puhutaan tilastojen, prosenttien ja maalimäärien kautta?

Futisanalyysin ohessa Johanna Ruohonen tunnustaa, että kotikirjaston sivujen välistä löytyy kuivuneita onnenapiloita, ja Kaisu Tervonen kertoo laittavansa onnensa autojen rekisterikilpien varaan. Jakson vieras, kuvittaja-taiteilija-tietokirjailija Aiju Salminen puolestaan paljastaa, kuinka monta onnen ja epäonnen symbolia hän on tatuoinut ihoonsa.

Jälkipelit on podcast kaikille, jotka puhuvat paremmin kuin pelaavat. Äänessä Johanna Ruohonen, Kaisu Tervonen ja vaihtuvat vieraat. Ohjelmaa julkaisee Voima.

Jälkipelit on kuunneltavissa myös Spotifyssä ja Apple PodcastsissaSeuraa Jälkipelejä Facebookissa!

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

  • 22.6.2021
  • Kuvat Juno Lehtinen