Kirjoittanut voimaKuvat Sofiya Pikunova

Idiootti sirkuksessa – Kuuntele Tuomas Rantasen teatteripodcastin uusin jakso!

Lukuaika: < 1 minuutti

Idiootti sirkuksessa – Kuuntele Tuomas Rantasen teatteripodcastin uusin jakso!

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Idiootti on Fjodor Dostojevskin vuonna 1869 julkaistu romaani valintojen vaikeudesta ja puhtaan hyvyyden mahdottomuudesta. Sen kantava hahmo on ruhtinas Lev Nikolajevitš Myškin, jonka hyväntahtoiset pyrkimykset Pietarin seurapiireissä johtavat katastrofiin toisensa perään. Teatteriohjaaja Hanna Kirjavainen on sovittanut Idiootin johtamalleen Teatteri Avoimille oville sirkukseen sijoittuvan vertauskuvallisen draaman muotoon. Jaksossa Kirjavainen ja lavalla Myškinin hahmossa nähtävä Henry Hanikka kertovat, miten Dostojevskin ihmiskuva peilaa tätä aikaa ja ihmisyyttä yleensä.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

  • 14.11.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Sofiya Pikunova