Tarinoita Piritorilta -podcastilta sarja vanhemman alkoholin käytöstä – kuuntele ensimmäinen jakso nyt

Tarinoita piritorilta -podcast on saanut kasaan kolme tarinaa erilaisista kasvuympäristöistä, joissa vanhemman alkoholin käyttö on luonut turvattomuutta, ahdistusta ja katkeruutta.

Lukuaika: < 1 minuutti

Tarinoita Piritorilta -podcastilta sarja vanhemman alkoholin käytöstä – kuuntele ensimmäinen jakso nyt

Tarinoita PiritoriltaTarinoita Piritorilta

”Kun jotain ei ymmärrä, on parempi pitää turpansa kiinni ja kuunnella”

Tarinoita Piritorilta on podcast-ohjelma Kallion sydämestä. Ohjelmassa paneudutaan syvemmin yhteiskunnallisiin teemoihin, kuten addiktioihin, rasismiin, yksinäisyyteen, seksiin, mielenterveyteen ja perhe-elämään.

Yhteistyössä Voiman kanssa. Kuunneltavissa myös Spotifyssä.

Vuosi sitten Piritorin studion oli tarkoitus julkaista jakso, joka käsittelee vanhemman alkoholismia lapsen nakökulmasta. Jakso olisi ollut kolmiosaisen ”Viina” -teeman lopetus.

Kuukausia ennen jakson julkaisupäivää Piritorin Iikka Savonen huomasi, miten haasteellista oli saada vierasta jakamaan omakohtaisia kokemuksiaan. Edes anonyymisti. Tutkimukset osoittavat, että jopa 29 % väestöstä kärsii tavalla tai toisella vanhempansa alkoholin käytöstä.

Tätä statistiikkaa tarkasteltaessa Savosta ihmetytti, kuinka vaikealta jakson toteutus tuntui. Loppujen lopuksi jaksoa ei koskaan päästy tekemään, ja ”Viina” -teema jäi pahasti kesken.

Jälkiviisaana hänen on helppo todeta, kuten tämän jakson vieraskin osuvasti totesi: lapsi ei lähtökohtaisesti halua nolata vanhempaansa.

Työ jaksojen aikaansaamiseksi kuitenkin jatkui.

Vuotta myöhemmin Tarinoita piritorilta -podcast on saanut kasaan kolme tarinaa erilaisista kasvuympäristöistä, joissa vanhemman alkoholin käyttö on luonut turvattomuutta, ahdistusta ja katkeruutta.

Voit kuunnella kaikki Tarinoita Piritorilta -jaksot Spotifyssä.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 11.11.2022