Rinne_Majamaki_Under_the_Ground_cover

MusiikkiKirjoittanut Jari Tamminen

Under The Ground

Lukuaika: < 1 minuutti

Under The Ground

Under The Ground

TAPANI RINNE & TEHO MAJAMÄKI

☆☆☆☆

Kesällä käyttöön otettu Helsingin ja Vantaan kiertävä kehärata on yksi viime vuosien suurimmista liikenne­infraprojekteista Suomessa. Kokonaishintaa projektille kertyi uusine asemineen yli 700 miljoonaa euroa.

Isoissa julkisissa hankkeissa on usein pyritty toteuttamaan prosenttiperiaatetta, jonka mukaan prosentti budjetista sijoitetaan taiteeseen. En tiedä, onko kehäradan puitteissa saavutettu tuota prosenttia, mutta jotain on kuitenkin tehty. Uusia juna-asemia suunniteltaessa myös niiden äänimaisemaan kiinnitettiin huomiota. 

Tapani Rinne ja Teho Majamäki sävelsivät uusille asemille musiikkia, joka kiertää vaimealla luupilla ja ilahduttaa laiturilla junaa odottavia. Idea on mainio ja omakohtaisen kokemukseni perusteella toteutus toimii.

Rinne ja Majamäki kävivät äänittämässä asemille tarkoitetun musiikin kehärataa varten louhitussa kahdeksan kilometriä pitkässä junatunnelissa. Kaksikko ei tyytynyt nauhoittamaan ainoastaan asemille tulevia pätkiä, vaan äänitti tunnelissa kokonaisen levyllisen musiikkia. Under The Ground kokoaa yhteen tunnelisession tulokset. Rinteen basso­klari­netti ja Majamäen marimba luovat kaikuvan äänimaiseman, joka on rauhallisuudessaan jopa hypnotisoiva. Levy on hieno ja sen syntyprosessi vieläkin hienompi.

mainos