Juhlavasti pukeutunut ihmisjoukko ulkona.

Florence Pugh ja Harry Styles.

ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Trilleri Don’t Worry Darling loistaa yhteiskunnallisella sanomallaan

Hieno ja vetävä trilleri näyttää, miten valtavat uunipaistit ja hienot autot eivät teekään kaikkia onnelliseksi. Fiksun naisen roolina on kysyä tyhmiä ja potkia paratiisin kulisseja.

Lukuaika: 2 minuuttia

Trilleri Don’t Worry Darling loistaa yhteiskunnallisella sanomallaan

Florence Pugh ja Harry Styles.

Don't Worry Darling

Olivia Wilde

Elokuvateattereissa nyt

★★★★★

Aniharvoin kankaalle tulee näin taitava ja svengaava trilleri, jolla on samalla kirkas yhteiskunnallinen sanoma. 

Elokuva alkaa Mad Men -sarjasta tutulla 1950-luvun suloisen nostalgiakuvaston esittelyllä, jopa Mad Men -sarjasta tuttujen sovinististen iskelmien tahtiin. Maailma on miesten, ja heidän puolisonsa – naisensa – ovat onnellisia saadessaan palvella miehiään.

Porukka asuu ylellisellä Victory-projektin asuinalueella, jossa paistaa aina aurinko. Ruoka on erityisesti miesten mieleen: suloiset naiset paistavat aamiaiseksi pekonia ja munia, ja iltapäivällä töistä palattuaan miehille tarjolla on lisää lihaa monessa eri muodossa. Työmatkat taittuvat upeilla autoilla. Illan, siis aivan joka illan, voi viettää siemaillen cocktaileja.

Kaikkien asiat eivät olekaan niin hyvin kuin luulisi. Kuin Liisa Ihmemaassa porukan älypää, Alice (Florence Pugh) alkaa selvittää, mitä työtä hänen miehensä (Harry Styles) tekee. Entä mitä Victoryn johtaja (upea Chris Pine) salailee? Alice ymmärtää, että heitä sumutetaan jotenkin. Kestää vielä tovin, ennen kuin karmea mutta erittäin ymmärrettävä totuus paljastuu…

Tämä mystinen jännäri on niin taitava kudelma, että sitä miettii ihmeissään ja ihaillen pitkän aikaa. Käsikirjoittajat ja tarinan ideoijat Katie Silberman, Carey Van Dyke ja Shane Van Dyke ovat ohjaaja Olivia Wilden (joka myös näyttelee Bunnya) lisäksi teoksen suurimmat sankarit.

mainos

Don’t Worry Darling elokuvasta voi hyvin povata Oscareita kirjoittajaporukan lisäksi erityisesti koko paketin taitavasti rytmittävälle leikkaajalle, Affonso Gonçalvesille, puvustaja Arianne Philipsille (puvustanut myös Once Upon a Time… In Hollywood -leffan) ja naisista unelmien mimmejä rakentaneelle meikkaaja Heba Thorisdottirille ja kampaaja Jaime Leigh McIntoshiile.