MusiikkiKirjoittanut Antti Kurko

Syyskuun levyarvioissa manserockia, yksi kiinnostavimmista hiphoptulokkaista ja kahdeksantoista buddhalaisen helvetin kammiota

Lukuaika: 2 minuuttia

Syyskuun levyarvioissa manserockia, yksi kiinnostavimmista hiphoptulokkaista ja kahdeksantoista buddhalaisen helvetin kammiota

Valma: La vida Moka

Rolling Records 2022

Vuoden mittaan singlejä tasaisesti tipautellut Valma on tällä hetkellä yksi kiinnostavimmista uusista kotimaisista hiphop-artisteista. Debyyttialbumi La vida Moka kumartelee ysäriräpille ollen samalla tunnelmaltaan moderni.

Ilmava ja raikas soundimaailma synkkaa Valman ihanasti soljuvan flown kanssa. Turha uho ja pintaliito loistavat Kallion kaduille sijoittuvissa biiseissä poissaolollaan. Sanoitukset liikkuvat hyvin arkisissa ympyröissä ja niihin on helppo samaistua.

La vida Moka ei julista, mutta monet kappaleet kuvaavat terävästi ympäröivää yhteiskuntaa. Levyltä on vaikea nostaa kirkkainta kohtaa, sillä kokonaisuus on erittäin vahva ja tasalaatuinen. Tuotannosta vastaa pitkän linjan räppäri Silkinpehmee, joka vierailee myös kappaleella Ihan sama / 5. Levy sen sijaan ihan viisi kautta viisi.

Antti Kurko

Rock Siltanen Group: Rock’n’rollin Voima

Joteskii Groteskii 2022

Nyt on kunnon rokkia! Mikko Siltasen (Räjäyttäjät, Amuri, Talmud Beach jne.) yhtyeen Rock Siltanen Groupin esikoislevy on tiukkaa tavaraa. Trioon lukeutuu myös Tampereen kitarajumala Joni Ekman ja rummuissa tykittelee Sebastian Krühn.

Musiikillisesti kokonaisuus on vivahteikas ja tyylien spektri laaja. Syvällä manserockin juurilla ollaan esimerkiksi vuoden 2001 dopingskandaalista kertovassa kappaleessa Lahti 01, joka on täyttä Popedaa.

Kuten levyn nimestä voi päätellä, rock’n’roll-elämä on vahvasti läsnä sanoituksissa. Yöaika on Työaika ja Boogiemies kertovat rokkaamisesta, Pizzaa ja Kaljaa nimensä mukaisesti pizzan syömisestä ja kaljan juomisesta. Etulinjassa Tavataan sai puolestaan allekirjoittaneen reservin sivarin muistelemaan lämmöllä Lapinjärven aikojaan. Levyn kuuntelu saa toivomaan, että oispa jo perjantai.

Antti Kurko

Olli Hänninen and Sami Hynninen: Chambers

Svart Records 2022

Asetelma on kutkuttava. Hiphop-artistina tunnettu Olli Hänninen (Ronskibiitti) ja doom metallin parissa kunnostautunut Sami Hynninen (Revered Bizarre yms.) lähtivät tekemään yhdessä uudenlaista rytmimusiikkia. Siitä syntyi kiinnostava tutkimusmatka luomisen ytimeen.

Chambers -albumilla käydään läpi kahdeksantoista buddhalaisen helvetin kammiota. Ne ovat täynnä väkivaltaa ja raakuuksia joihin ihmiset joutuvat käyttäessään ahneuksissaan luontoa ja muita ihmisiä hyväkseen. Siinähän karma puhdistuu, kun ihminen joutuukin itse proteiinipatukkansa raaka-aineeksi.

Hänninen ja Hynninen ovat lähteneet ihan kunnolla venyttämään musiikillista ilmaisua. Kappaleiden rakenteet ovat kaikkea muuta kuin perinteisiä, ja yleisilme on raaka. Monotonisuudesta ei ole pelkoa, ja kammioiden mukaan nimetyt kappaleet poikkeavat toisistaan. Niissä soi taustalla niin synth pop, marssimusiikki kuin jazz.

Antti Kurko

Kuuntele levyt

Koostamme Voiman arvioimat levyt soittolistaksi. Kuuntele Spotifyssä: