Kuva: Kent Gavin.

ElokuvaKirjoittanut voima

Prinsessa Dianasta kertova dokumentti kuvaa prinsessan osaa sirkuseläimenä

Lukuaika: < 1 minuutti

Prinsessa Dianasta kertova dokumentti kuvaa prinsessan osaa sirkuseläimenä

Kuva: Kent Gavin.

The Princess

Ed Perkins

Elokuvateattereissa nyt

★★★★

Useita kansainvälisiä palkintoja voittaneen ohjaaja Ed Perkinsin The Princess -dokumentti alkaa Dianan ja Charlesin kihlautumisesta ja päättyy prinsessan traagiseen kuolemaan 36-vuotiaana. Viidentoista vuoden ajalta kerätyt videoklipit eivät tarjoa uusia paljastuksia, mutta katsauksen kuningasperheen, median ja yleisön vinksahtaneeseen ekosysteemiin.

Dokumentin alkupuolella nähdään, kuinka joukko toimittajia kameroineen vierailee Dianan ja Charlesin sekä heidän taaperoikäisen poikansa, prinssi Williamin, luona. Yksi toimittajista juttelee prinssi Williamille ja pyytää häntä katsomaan videokameransa linssin takaa heidän edessään seisovia toimittajia. Charles toteaa linssin läpi tähystävälle pojalleen: ”Katso, kuinka nuo linssin edessä olevat ihmiset ovat loukussa”.

Lopulta median loukkuun jäi prinsessa Diana. Eläessään hänet tunnettiin ihmisläheisenä hyväntekijänä, joka toi valovoimaisuudellaan brittihovia lähemmäksi kansaa. Hän oli kuitenkin onneton avioliitossaan ja kärsi syömishäiriöstä sekä itsetuhoisuudesta. Videoilla Charlesin rinnalla näkyy päänsä alas painava prinsessa.

Arkistomateriaaleista koostuvassa dokumentissa ei ole kertojaääntä eikä haastatteluja. The Princess on visuaalisesti eheä kokonaisuus rakeisista videoista, mutta joillekin pätkille olisi kaivannut kontekstointia. Paikoitellen on hankalaa päätellä, millä mandaatilla dokumentissa esiintyneet henkilöt prinsessan toimintaa kommentoivat.

mainos

  • 20.9.2022
  • Kirjoittanut voima