shock_wave_still_2

ElokuvaKirjoittanut Kaisu Tervonen

Shock Wave

Lukuaika: < 1 minuutti

Shock Wave

Herman Yau

☆☆☆

Hongkongilainen toimintaelokuva muistuttaa monesta tutusta leffasta: ensimmäisenä mieleen tulevat menneiden vuosikymmenien teokset Daylight – paniikki tunnelissa, Die Hard ja Pelham 1-2-3 kaapattu.

Alamaailman pomomies kaappaa tunnelin täydeltä ihmisiä, joukossa muun muassa turistibussi ja perheitä. Hän uhkaa tappaa panttivangit yksi kerrallaan, ellei saa vankilassa istuvaa veljeään luokseen. Räjähteitä on kaikkialla, aseita monella.

Herman Yaun ohjaama ja yhdessä Erica Leen kanssa kirjoittama Shock Wave pelaa rikollispomon Peng Hongin (Wu Jiang) ja pommiryhmää johtavan poliisi J. S. Cheungin (Andy Lau) välisellä jännitteellä. Elokuvan alussa nähdään, kuinka Cheung peitetehtävissä ollessaan pettää Peng Hongin ja järjestää tämän veljen poseen. Kosto on suloinen, räjähdepitoinen ja valtakunnan uutiskanavilla.

Viihdyttävää perustoimintaa on onnistuneesti tilkitty miesten välisellä draamalla. Cheungin poliisikollega potee traumaa, rikollispomon velipoika miettii arvojaan ja poliisi-isä ja -poika tukevat toisiaan. Nämä ovat tuntevia ihmisiä, jotka ovat räjähdysvaaran alla.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Naishahmoja on oikeastaan vain yksi, ja hänelle on varattu hysteerisen uhrin osa. Opettaja Carmen Lin (Jia Song) hahmo pyytää kyynelsilmin sankaria lausumaan ne ”sanat, jotka jokainen nainen haluaa kuulla”. Kohtauksesta jää olo, etteivät ne sanat liity tasavertaiseen toimijuuteen.