ElokuvaKirjoittanut Elisa Helenius

Piggy-elokuva on yhteiskunnallinen puheenvuoro keho- ja ruokarauhan puolesta

Lukuaika: < 1 minuutti

Piggy-elokuva on yhteiskunnallinen puheenvuoro keho- ja ruokarauhan puolesta

Carlota Pereda: Piggy

Elokuvateattereissa nyt

★★★★

Teini-ikäinen Sara asuu maalaiskaupungissa Espanjassa ja työskentelee vanhempiensa omistamassa lihakaupassa. Suositut nuoret kiusaavat Saraa tämän ylipainon vuoksi. Tytöt melkein hukuttavat uimassa olevan Saran sekä varastavat hänen vaatteensa ja tavaransa. Kotimatkalla pelkissä bikineissä Sara todistaa, kuinka tuntematon mies on siepannut kiusaajat pakettiautoon. Mies on kuitenkin Saraa kohtaan ystävällinen, ja kumpikin tuntee vetoa toiseen. 

Piggy (Cerdita) on sekoitus kasvukertomusta, feminististä kauhua ja psykologista kehokauhua. Tunnelma vaihtelee surkeasta humoristiseen ja häpeästä häpeämättömyyteen. Teos on yhteiskunnallinen puheenvuoro keho- ja ruokarauhan puolesta. 

On virkistävää nähdä valkokankaalla pyöreä nainen bikineissä ja lyhyissä shortseissa. Elokuvasta olisi tosin voinut jättää pois kliseiset kohtaukset, joissa Sara ahmii herkkuja.

Pääroolissa loistava espanjalainen näyttelijä Laura Galán on jo 36-vuotias, mutta lapsenkasvoisena solahtaa helposti teinin rooliin. Piggy on ensimmäinen kokopitkä elokuva espanjalaiselta ohjaajalta ja käsikirjoittajalta Carlota Peredalta (s. 1975). Elokuva pohjautuu Peredan samannimiseen lyhytelokuvaan vuodelta 2018.