PelitKirjoittanut Julius Halme

Peliarvio | Cruelty Squad on kyberimplanteilla ja kannibalismilla höystetty kulutusorgia

Lukuaika: < 1 minuutti

Peliarvio | Cruelty Squad on kyberimplanteilla ja kannibalismilla höystetty kulutusorgia

Cruelty Squad

Consumer Softproducts

★★★★★

Cyberpunk-genrestä ammentava, hyperkapitalistiseen dystopiaan sijoittuva Cruelty Squad asettaa päähenkilön samannimisen firman palkkamurhaajan rooliin. Yli miljoonalla myydyllä kappaleella kulttimaineeseen nousseen pelin grafiikat ovat visuaalisesti groteskit grafiikat ja äänimaailma painajaismainen.

Murhamissioiden toimeksiantajana toimii muodoton limakasa, jonka bassotaajuuksista koostuva mörinä yhdistyy ruudulla valuvaan nihilistiseen dialogiin. Tehtävät koostuvat yritysjohtajien murhaamisesta, jota yksityiset turvajoukot yrittävät estää. Kohteen tapettuaan pelaaja voi tienata ostamalla tämän yrityksen osakkeita halvalla. Rahalla saa biomekaanisia laajennuksia hahmoonsa, kuten selkään kirurgisesti asennettavan jet packin tai aivolohkon tilalle asennettavan aseen tehden pelaajasta tehokkaamman tappajan.

Alueilla pyöriville siviileille puhuminen on pelin parasta antia: ”I follow the teachings of Fuckbro99” ja ”Our traditions are oriented around power. Power flows from the soul. I can tell you have none”, ovat vain pari esimerkkiä sadoista häiriintyneistä repliikeistä. Siviilien murhaamisesta ei seuraa sanktioita, vaan se voi olla jopa hyödyllistä, sillä kannibalismi palauttaa pelaajan elämäpisteitä ja raadoilta riistetyt ruumiinosat voi myydä pörssissä.

Kaikesta vastenmielisyydestään huolimatta peli on aidosti immersiivinen kulutus- ja kapitalismikriittinen mediataideteos, joka tulkitsee genreä kiitettävästi.

mainos