ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Margueriten teoreema kertoo nuoren matemaatikon rohkeudesta – ja rakkaudesta

Lukuaika: < 1 minuutti

Margueriten teoreema kertoo nuoren matemaatikon rohkeudesta – ja rakkaudesta

Margueriten teoreema

Anna Novion

★★★★

École Normale Superieure on Ranskan hienoin ja salaperäisin opinahjo. Siellä matemaattista teoreemaa todistava, homssuinen Marguerite (Ella Rumpf) on poikkeuksellisen lahjakas tutkija, jonka vastoinkäymiset vievät hänet Pariisin öiseen alamaailmaan. Le Havresta tuttu poliisipäällikkö ja Le Bureau, vakoojaverkoston vakoojapomo Jean-Pierre Darroussin esittää Margueriten väitöskirjan ohjaajaa, joka haluaa oppilaansa menestyvän, muttei kykene antamaan tälle tukeaan. 

Margueriten teoreema on kaunis elokuva nuoren naisen rohkeudesta. Teoreeman kanssa eliittikoulun huippu ei anna periksi, mutta ilman kykyä empatiaan ja inhimillisiin tunteisiin hintana voi olla ystävien menettäminen.

Ranskalais-ruotsalaisen Anna Novionin ohjaama uutuus muistuttaa paljon Claude Pinoteaun helmeä vuodelta 1988, Sophie Marceaun tähdittämää Opiskelijatyttöä. Siinäkin opiskelija joutui miettimään, mikä on tärkeintä, antautuako akateemisen maailman vaatimuksille vai rakkaudelle. Entä voivatko molemmat vaihtoehdot toteutua? 

Pilaamatta loppuratkaisuja voi paljastaa, että tämä on kiinnostava kriisi, josta saa irti sekä vakavia nyansseja että hellyttävän hauskaa komediaa. Opiskelijat ovat risteyskohdassa. He ovat sekä ymmärryksen aallonharjalla että rikkirevittyjä.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Ensi-ilta 3.5.2024