Taiteilija Jenni Yppärilä työnsä ääressä.

TaideKirjoittanut Elisa Helenius

Joutsan laaja kesänäyttely käsittelee kiihtyvää elämänmenoa ja tarjoaa musiikkikeikkoja

Taidelaitos Haihatuksen näyttelyyn osallistuu 30 kuvataiteilijaa tai ryhmää.

Lukuaika: < 1 minuutti

Joutsan laaja kesänäyttely käsittelee kiihtyvää elämänmenoa ja tarjoaa musiikkikeikkoja

Taiteilija Jenni Yppärilä työnsä ääressä.

Taidelaitos Haihatuksessa Joutsassa on esillä näyttely Polttava tarve. Haihatus on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Siellä järjestetään taidenäyttelyitä, tapahtumia ja konsertteja. Taidelaitoksessa toimii myös kansainvälinen taiteilijaresidenssi. 

Kesänäyttelyn kuraattori, monitaiteilija Tuomo Vuoteenoma kertoo, mistä tulee näyttelyn nimi:

”Idea Polttavaan tarpeeseen lähti liikkeelle tukahduttavasta tunteesta inhimillisten vaatimusten ja ristiriitaisten halujen puurossa, joka velloo tiedotusvälineissä, somessa ja ihan arkisessa elämässäkin. Monenlaisten mielihalujen tyydyttäminen kiihdyttää ympäristömme entropiaa ja repii kappaleiksi tuhansien vuosien aikana kehittynyttä elonkehää. Tähän teemaan tuli sitten vuosien varrelta mieleen erinäisiä teoksia. Lisää mainiosti teemaan linkittyvää taidetta löytyi viime talven aikana.” 

Näyttelyyn osallistuu 30 kuvataiteilijaa tai ryhmää eri puolilta Suomea, kuten Sini Havukainen, Lanka Palaa, Teemu Tanner, Anssi Taulu ja Jenni Yppärilä

mainos

Petri Eskelisen teos Kotimyrsky ilmentää nälän tunnetta lähes noituutta muistuttavalla tavalla. Harrie Liveart paneutuu taas käsittelemään taiteessaan puhtaan juomaveden ja vesivessan paradoksaalista suhdetta”, Vuoteenoma kertoo. 

Kesänäyttely liittyy avantgardevekkula-konseptiin, jolle on ominaista hirtehinen huumori. Haihatukseen kannattaa myös saapua kesäsunnuntaisin järjestettäville MusaSunnuntai-keikoille, jolloin voi nauttia näyttelyn lisäksi elävästä musiikista. MusaSunnuntait avaa Maustetytöt 4.7. Muita esiintyjiä ovat muun muassa Kynnet, Litku Klemetti, Jaakko Laitinen & Väärä Raha, Rosita Luu, Kauko Röyhkä, Cleaning Women ja Radiopuhelimet.

Taidelaitos Haihatus Joutsassa 12.6.–29.8.
Avoinna ke–su klo 11–18
www.haihatus.fi