ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

In the Heights -elokuva tarjoilee tulista salsaa Nueva Yorkissa

Uutuusmusikaali nostaa katsojan korkeuksiin Pohjoisen Manhattanin ylle. Kiihkeät katutanssit ja kuuma biitti tekee teoksesta musiikillisen nautinnon.

Lukuaika: < 1 minuutti

In the Heights -elokuva tarjoilee tulista salsaa Nueva Yorkissa

In the Heights

Jon M. Chu, musiikki ja käsikirjoitus Lin-Manuel Miranda

elokuvateattereissa nyt

★★★★

Nykymusikaalin suurimman neron Lin-Manuel Mirandan (Hamilton, Maija Poppasen paluu) uusin elokuva on veikeä latinalaisamerikkalaisten katutanssien ja tyylien kavalkadi. Teos sijoittuu Washington Heightsin “barrioon” eli asuinalueelle Manhattanille. “Salsa”, kastike, on erityisesti New Yorkissa (espanjaksi Nueva Yorkissa) käytetty eteläamerikkalaisten rytmien yhteisnimitys, ja Mirandan soosissa on sonia, bachataa, rumbaa, merengueta ja boleroa – ja bassobiittiä kuumien katujen tyyliin.

Henkeäsalpaavat ajot kuvauslennokilla kertovat nuorten aikuisten tarinaa. Fred Astairen legendaarinen tanssi 1950-luvulla pitkin huoneen seiniä nousee uusiin sfääreihin päähenkilöiden tanssiessa Heightsin talojen ulkoseinillä. Teos kumartaa myös Leonard Bernsteinille, mutta West Side Storyn kiltistä tanssisalista on tullut kiihkeä yöklubi ja Puerto Ricon jengi on muuttunut laajemmaksi yhteisöksi, monien kansallisuuksien perheeksi, jossa verisukulaisuudella ei ole merkitystä.

Poliittinen taistelu on tärkeää, teos muistuttaa. Näkymättömistä pitää tulla näkyviä ja ulkopuolisista osallistujia. Palkintona on uusien sukupolvien rakkaus.

Corey Hawkins ja Leslie Grace.