Lukuaika: < 1 minuutti

In the Heights -elokuva tarjoilee tulista salsaa Nueva Yorkissa

In the Heights

Jon M. Chu, musiikki ja käsikirjoitus Lin-Manuel Miranda

elokuvateattereissa nyt

★★★★

Nykymusikaalin suurimman neron Lin-Manuel Mirandan (Hamilton, Maija Poppasen paluu) uusin elokuva on veikeä latinalaisamerikkalaisten katutanssien ja tyylien kavalkadi. Teos sijoittuu Washington Heightsin “barrioon” eli asuinalueelle Manhattanille. “Salsa”, kastike, on erityisesti New Yorkissa (espanjaksi Nueva Yorkissa) käytetty eteläamerikkalaisten rytmien yhteisnimitys, ja Mirandan soosissa on sonia, bachataa, rumbaa, merengueta ja boleroa – ja bassobiittiä kuumien katujen tyyliin.

Henkeäsalpaavat ajot kuvauslennokilla kertovat nuorten aikuisten tarinaa. Fred Astairen legendaarinen tanssi 1950-luvulla pitkin huoneen seiniä nousee uusiin sfääreihin päähenkilöiden tanssiessa Heightsin talojen ulkoseinillä. Teos kumartaa myös Leonard Bernsteinille, mutta West Side Storyn kiltistä tanssisalista on tullut kiihkeä yöklubi ja Puerto Ricon jengi on muuttunut laajemmaksi yhteisöksi, monien kansallisuuksien perheeksi, jossa verisukulaisuudella ei ole merkitystä.

mainos

Poliittinen taistelu on tärkeää, teos muistuttaa. Näkymättömistä pitää tulla näkyviä ja ulkopuolisista osallistujia. Palkintona on uusien sukupolvien rakkaus.

Corey Hawkins ja Leslie Grace.

Kommentoi Facebookissa