ItaHollola

MusiikkiKirjoittanut Antti Kurko

Autotallirockin paluu

Lukuaika: < 1 minuutti

Autotallirockin paluu

Pelko paremmasta tulevaisuudesta

Itä-Hollola Installaatio

☆☆☆☆☆

Itä-Hollola Installaation maaliskuun lopulla ilmestynyt toinen albumi on jatkumoa sille mihin parin vuoden takainen Elä­vien aalloilla -levy jäi. Bändi soittaa yhä vahvan omaleimaista rockmusiikkia jossa yh­tyeen kitaristi-laulaja Robert Niemistön moni­alainen ja persoonallinen lauluääni on keskeisessä roolissa. Levyn soundimaailma ammentaa paljon 90-luvun garage-rockista ja on omalla tunkkaisella tavalla hyvin raikasta kuunneltavaa junnaavine kitarariffeineen.

Niemistön sanoitukset ovat henkilökohtaisia ja tummanpuhuvia. Monessa kappaleessa käsitellään niin ihmissuhteiden vaikeutta, masennusta sekä aloilleen asettumista ja siitä kumpuavaa ahdistusta. Levyn nimikkokappale ”Pelko paremmasta tulevaisuudesta” käsittelee aikuistumisesta johtuvaa ikävystymistä sekä omassa huonossa olossa rypemistä.

Suurin muutos edelliseen levyyn verrattuna on se, että tällä kertaa kuullaan myös basistin Saara Kolehmaisen ääntä. Toinen näistä Kolehmaisen laulamista kappaleista, Aki Kauris­mäen elokuvasta nimensä lainannut, ”Pidä huivista kii Tatjana” on myös levyn svengaavin biisi. 

Itä-Hollola Installaatio edustaa suomen kielellä lauletun rockin uutta aaltoa. Pelko paremmasta tulevaisuudesta -levy on tarkoin mietitty kokonaisuus jossa on paljon tarttumapintaa. Välillä maalaillaan tunnelmaa herkemmillä indiesoundeilla, kun taas toisinaan painetaan kunnon jytää punk-asenteella. Pieni vaara levyssä kuitenkin piilee sillä, se uhkaa jumittua pitkäksi aikaa levysoittimeen pyörimään.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.