ms1_9297

ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Artymia

Lukuaika: < 1 minuutti

Artymia

Boris Hlebnikov

☆☆☆

Venäjällä eletään jo sotepisteytysten painajaista: kuoleman kielissä olevalta asiakkaalta tivataan maksukykyä ennen kuin ensihoitajat suostuvat roudaamaan uhrinsa kulmakunnan parhaimpaan sairaalaan – siihen ainoaan, joka kykenee potilaan hoitamaan. Samantapaisista systeemeistä olemme saaneet jo vuosien ajan vihiä yhdysvaltalaisista sairaalasarjoista, ja nyt solidaarisuuden tuhoaminen on muotia kaikkialla!

Arytmian ytimessä on lääkäripariskunta Oleg ja Katja. Heidän töittensä ongelmat heijastuvat myrskyisään avioliittoon. Päivät ja yöt raatava Katja on koko ajan puoliunessa, kun taas raskaita taakkoja ambulanssissaan kantava Oleg viettää vapaa-aikansa kännissä.

Parisuhteen kuvaus kompastuttaa elokuvan pahasti. Avioliiton kiemuroita avataan kliseisesti, vaikka olisihan se fantsua, jos seksin avulla voisi uskottavasti esittää paikattavan avioliiton syviä ongelmia. Sitä paitsi, hyvin konservatiivisessa venäläisessä pintakulttuurissa akti tiskipöydällä saattaa olla poikkeuksellisen raju veto, mutta muu maailma on nähnyt sen jo monasti.

Sivuosarooleissa nähdään briljantti kavalkadi näyttelijöitä esittämässä kylmänviileitä hoitajia, sydänsairaita mummoja, sivuun sysättäviä lapsia ja nilkkimäisiä pomoja. Arytmia on parhaimmillaan ambulanssin ja sairaalan raastavan arjen sykkeessä.

mainos