Love-Simon-Movie

Elokuva

Minä, Simon

Lukuaika: < 1 minuutti

Minä, Simon

Greg Berlanti

☆☆☆☆

Minä, Simon on sympaattinen teos nuoruuden kiemuroiden ja rakastumisen vaikeuksista. Teini-ikäinen Simon (Nick Robinson) elää tavallista elämää, mutta häpeää seksuaalista suuntautumistaan. 

Elokuva pureutuu seksuaalisen identiteetin ja oman minäkuvan hyväksymisen tuomiin vaikeuksiin. Missä kulkee näkymätön raja henkilökohtaisen ja julkisen tiedon välillä? Voiko kaapista tulla ulos? Onko olemassa näkymätöntä rajaa mikä pitäisi ylittää, ollakseen toisten silmissä hyväksytty?

Lukas Moodyssonin esikoisohjauksessa Fucking Åmål (1998) kaksi teini-ikäistä tyttöä etsivät ja löysivät identiteettiään ruotsalaisessa pikkukaupungissa. Vaikka homoseksuaalisuutta pidetään vielä 2000-luvullakin rikoksena kymmenissä maailman maissa, on aiheen käsittely nykyään luontevampaa kuin aikaisemmin. Arkoja asioita nostetaan pinnalle, mikä on edesauttanut suvaitsevaisuutta ja yksilönvapautta.

Minä, Simon perustuu Becky Albertallin menestysromaaniiin Minä, Simon, Homo Sapiens. Elokuvan ohjaaja Greg Berlanti tunnetaan myös DC Comicsin supersankarihahmoihin perustuvista televisiosarjoista kuten Legends Of Tomorrow, Arrow ja The Flash.

mainos

 

Laura Railamaa

  • 17.5.2018