Lapset seisovat vesitornin edessä kyltit käsissään. Kylteissä lukee esim

IlmastokriisiKirjoittanut Pinja NikkiKuvat Yes we all need hope -video

Yli 150 muusikon ja kuorolaisen musiikkivideo muistuttaa, että kamppailussa ilmastokriisiä vastaan tarvitsemme toivon lisäksi tekoja

Yes we all need hope -video haastaa ihmiset sekä kertomaan omista ilmastoteoistaan että tekemään tekoja ilmaston hyväksi. Mukana Biolapset, Joensuun kaupunginorkesteri, Jannika B, Paleface ja monta muuta muusikkoa.

Lukuaika: < 1 minuutti

Yli 150 muusikon ja kuorolaisen musiikkivideo muistuttaa, että kamppailussa ilmastokriisiä vastaan tarvitsemme toivon lisäksi tekoja

Lapset seisovat vesitornin edessä ilmastokyltit käsissään. Kapellimestari viittoo vesistön edustalla. Virtuaalikuoron jäsenet katsovat kukin omaan webkameraansa ja laulavat yhteen ääneen ”but the one thing we need more than hope is action”.

Biolapset, Joensuun kaupunginorkesteri, useat eturivin artistit ja noin 90 hengen virtuaalikuoro ovat toteuttaneet kapellimestari ja säveltäjä Johanna Almarkin Yes we all need hope -kappaleesta yhteisöllisen ilmastomusiikkivideon.

Mukana on eri ikäisiä muusikoita ja eri musiikkilajeja, jotka muodostavat yhdessä kokonaisuuden. Kappale on englanninkielinen, mutta siinä räpätään suomeksi ja saameksi. Laulajat ovat niin poppareita, rokkareita, oopperalaulajia kuin vapaaehtoisia kuorolaisia.

”Olen koko urani aikana saanut kokea musiikin voiman yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden luomisessa, niin myös tässä teoksessa, johon yli 150 henkeä on antanut osaamisensa mukaan”, Almark kertoo.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.
Montakymmentä henkilöä katsoo videokameraansa, laulavat yhteen ääneen.
Videolla nähdään ja kuullaan noi 90 ihmisestä koostuva kuoro.

Tänään julkaistun videon tarkoitus on haastaa ihmiset sekä kertomaan omista ilmastoteoistaan että tekemään tekoja ilmaston hyväksi.

Mukana videolla ovat Jannika B, Irina, Wimme, Mikko von Hertzen, Eija Ahvo, Taljanka, Paleface, Nia Chailin, Maja Mannila, Helianna Herkkola, Aurora Marthens, Ailu Valle, Lehmä, Rauhatäti ja Joonas Saartamo sekä useita muita. Videon toteuttaja on Mika Tertsunen.

”Saamelaisartisti Mari Boine Persen laulaa Gula Gula (kuule kuule) kappaleessaan: ’Maa on kaikkien äiti, jos unohdat sen, itse kuolet’. Lainaan heitä lyriikassani tällä musiikkivideolla. Toivon, että päättäjät ympäri maailmaa ymmärtävät tämän”, sanoo projektin tuottaja ja rap-artisti Rauhantätinäkin tunnettu Hanna Yli-Tepsa.

Teos kannustaa tempaukseen osallistuvien käyttävän aihesanoja #näytätekosi, #naytatekosi ja #showyouraction sosiaalisessa mediassa.

  • 21.5.2021
  • Kirjoittanut Pinja Nikki
  • Kuvat Yes we all need hope -video