YhteiskuntaKirjoittanut Miika AuvinenKuvat Tiia Monto; Wikipedia

Posti pelottelee ammattiliittoa korvausvaatimuksella

Lakimies lähestyi kolme viikkoa sitten PAUta vahingonkorvausvaateen kanssa. Vielä ei tiedetä, millaisiin jatkotoimenpiteisiin Posti aikoo ryhtyä esittämänsä vaateen osalta.

Lukuaika: < 1 minuutti

Posti pelottelee ammattiliittoa korvausvaatimuksella

Posti vaatii Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUlta miljoonan euron vahingonkorvauksia. Ensisijaisesti korvausta vaaditaan PAUlta ja toissijaisesti Postin menneeseen työtaisteluun osallistuneilta työntekijöiltä.

Vahingonkorvausvaatimuksen taustalla on vuoden 2015 lakko. Tuolloin Posti käytti vuokratyövoimaa lakon rikkomiseen, ja PAU vastasi asettamalla perehdyttämiskiellon. Työnantaja poisti perehdyttämisestä kieltäytyviä henkilöitä työpaikalta, jolloin muitakin työntekijöitä poistui paikalta solidaarisuudesta poistettuja kohtaan.

PAUn tiedottaja Juha Pöyry kutsuu Postin vahingonkorvausvaatimusta törkeyden huipuksi.

”Kyllähän vaateita on ennenkin asetettu ammattiliitoille, mutta ainutlaatuista on, että Posti hyökkää omia työntekijöitään kohtaan. Ensisijaisesti miljoonaa vaaditaan ammattiliitolta, mutta toissijaisesti myös PAUn vuoden 2015 työtaisteluun osallistuneilta työntekijöiltä”, Pöyry toteaa

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

”Vaade lähetettiin meille kolme viikkoa sitten, ja asia liittyy melko varmasti tulevaan työtaisteluun. Kyseessä on valtionyhtiön yritys murtaa laillista lakkoa ja PAUn ja jäsenten pelottelu”, Pöyry jatkaa.

Vuoden 2015 perehdytyskieltoasiaa puitiin oikeudessa. Käräjä- ja hovioikeus asettuivat asiassa PAUn kannalle, mutta korkein oikeus kuitenkin kumosi käräjä- ja hovioikeuden tuomiot. PAU on valittanut korkeimman oikeuden ratkaisusta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

  • 1.11.2019
  • Kirjoittanut Miika Auvinen
  • Kuvat Tiia Monto; Wikipedia