Kuva: Vailla vakinaista asuntoa ry

YhteiskuntaKirjoittanut Miika Auvinen

Asunnottomien yö nostaa kodittomat naiset huomion kohteeksi

Lukuaika: < 1 minuutti

Asunnottomien yö nostaa kodittomat naiset huomion kohteeksi

Kuva: Vailla vakinaista asuntoa ry

Lokakuussa jälleen järjestettävän Asunnottomien yö -tapahtuman teemana on tänä vuonna asunnottomat naiset. Varjojen naiset -tapahtumassa pohditaan asunnottomuutta eritoten naisten ja heidän erityistarpeidensa näkö­kulmasta.

Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivolan mukaan asunnottomuuteen liittyy pelon, väkivallan sekä hyväksikäytön jatkuva uhka. Ne koskevat muitakin asunnottomia, mutta korostuvat naisilla. Tänä vuonna naisteeman kautta pureudutaan myös piiloasunnottomuuteen.

”Asunnottomista 80 prosenttia on miehiä, mutta naiset saattavat usein sietää esimerkiksi huonoa kohtelua parisuhteissa, jotta eivät joutuisi kadulle – varsinkin, jos heillä on lapsi tai lapsia”, Tiivola tarkentaa.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n mukaan Suomesta löytyy yli 1 200 asunnotonta yksin elävää naista. Lisäksi maassamme on 159 perhettä ja 105 pariskuntaa vailla vakituista asuntoa. Suomessa on yhteensä yli 5 000 asunnotonta.

mainos

Asunnottomien yö järjestetään 17. lokakuuta. Helsingin lisäksi tapahtumia järjestetään useilla paikkakunnilla, muun muassa Espoossa, Vantaalla, Järvenpäässä, Turussa, Savonlinnassa, Laitilassa, Raisiossa, Kajaanissa, Varkaudessa ja Raahessa. Katso tapahtumat Asunnottomien yön virallisilta sivuilta.