Uusnatsit pahoinpitelivät miehen Hartolan markkinoilla

Teksti Mikael Brunila

Hartolan markkinoiden edustaja ei pidä natsien päästämistä tapahtumaan kannanottona. Hartolan markkinoilla ei edustajan mukaan ole pahoinpitelystä huolimatta mitään syytä estää Suomen vastarintaliikettä pitämästä pöytää markkinoiden loppuun asti.

Uusnatsiryhmä Suomen vastarintaliikkeen jäsenet pahoinpitelivät miehen Päijät-Hämeessä pidetyillä Hartolan markkinoilla lauantaina 1. syyskuuta. Pahoinpitelyn uhriksi joutunut “Marko” oli mennyt vastarintaliikkeen kojulle poimimaan materiaalia. Kojun pitäjät olivat lähes välittömästi käyneet häneen käsiksi.

”Toinen myyjistä hyökkäsi kimppuuni takaapäin, kaatoi minut maahan ja alkoi hakata turpaan. Pahoinpitelyyn liittyi vielä kourallinen muita pöydän pitoon osallistunutta henkilöä. Lopulta pari sivustakatsojaa veti yhdessä järjestysvalvojien kanssa minut pois tilanteessa ja minut vietiin ensiaputelttaan. Yksi miehistä huuteli vielä perään, että ’ensi kerralla joudut sairaalaan’”, Marko kertoo.

Hartolan markkinoiden markkinavastaava Markku Tuukkanen myönsi pahoinpitelyn tapahtuneen, mutta oli muuten haluton kommentoimaan tapahtunutta.

”En tunne järjestöä itse millään tavalla ja poliisi selvittää tätä asiaa. Emme halua ottaa kantaa asiaan sen enempää.”

Tuukkanen ei pitänyt natsien päästämistä markkinoille kannanottona, eikä Hartolan markkinoilla hänen mukaan ole pahoinpitelystä huolimatta mitään syytä estää Suomen vastarintaliikettä pitämästä pöytää markkinoiden loppuun asti.

”Poliisi kävi siinä eikä nähnyt mitään lainvastaista, joten he saavat pitää pöytää markkinoiden loppuun. ”

Marko ihmettelee järjestäjien haluttomuutta ottaa vastuuta tilanteesta.

”Aluksi järjestyksenvalvojat olivat heittämässä vastarintaliikettä ulos. Myös ensiaputeltan väki oli yksimielisesti sitä mieltä, että heidät piti heittää ulos, mutta järjestyksenvalvojien esimies ei ollut siihen suostuvainen.”

Myös Päijät-Hämeen poliisilaitokselta vahvistettiin, että pahoinpitely on tapahtunut. Poliisin edustaja ei tiennyt tapauksen liittyvän uusnatsijärjestöön ja pahoinpitelijä oli poliisin edustajan mukaan “sivullinen”.

”Ei hän ollut mikään sivullinen, vaan myyjä siinä kojulla”, Marko ihmettelee.

”Hän kävi kimppuuni pöydän yli, mutta en ehtinyt painaa hyökkääjän kasvoja muistiin, joten en osannut kertoa poliisille varmasti kuka oli kyseessä.”

Suomen vastarintaliikkeen paikan markkinoilta oli varannut Pohjoinen perinne ry. Yhdistyksen puheenjohtaja on Suomen vastarintaliikkeen johtaja Juuso Tahvanainen ja yhdistyksen nimissä on rekisteröity Suomen vastarintaliikkeen verkkokauppa Kadulle.com.

Kommentoi Facebookissa
Farfalla 2019
Etnosoi 2019