YleinenKirjoittanut samuli sinisalo

Lue nämä

Lukuaika: < 1 minuutti

Lue nämä

SääasemaSääasema

Sääasema tarjoaa ilmastouutisia ja ympäristöanalyysiä Fifin asiantuntijoilta.

Teksti Samuli Sinisalo

Lukulista ilmastokokouksen alla.

Kiireiden keskellä en kirjoita nyt kummempia, mutta listaan linkkejä. Näiden artikkelien lukeminen olisi suositeltavaa jollei jopa mielenkiintoista kenelle tahansa, jota ilmastonmuutos kiinnostaa.

Vielä kerran perusasiat Kööpenhaminan kokouksesta. Viisi asiaa jotka tulisi tietää.

mainos

Malediivien hallitus varautuu tulevaan ja kokoontui veden alla.

Pessimismiä ilmassa. Onko mahdollista saada sopimusta valmiiksi näin lyhyessä ajassa? Entäs USA – Yhdysvaltain oma ilmastolaki pyörii kongressissa, eikä ole selvyyttä koska ja minkälaisena se sieltä valmistuu. Toisaalta tunnelmat olivat hyvin samanlaiset ennen Kioton kokousta 1997.

Mitä tehdä Venäjän ja Ukrainan ylijäämäpäästöoikeuksille? Euroopan päästökaupassa on paljon ”kuumaa ilmaa” Itä-Euroopan suunnalla. Päästöoikeuksia on enemmän kuin tarvitaan, mutta mitä niille voisi tehdä?

24.10 oli maailmanlaajuinen ilmastopäivä. 350.org -järjestö kannusti ihmisiä ympäri planeettaa järjestämään omat mielenilmauksensa. Kuvat on nyt koottu päivän sivuille. Numero 350 tulee siitä, että 350 osaa miljoonasta olisi toivottava yläraja kasvihuonekaasujen pitoisuudelle ilmakehässä. Pohjois-Amerikan kansiosta löytyy myös kuva, joka on otettu täällä sateisessa Bar Harborissa.

Ja vielä ilmastouutisia enemmän kuin mitä ehtii sulattaa.

Näillä taas eteenpäin. Tiistaina 33 päivää Kööpenhaminaan ja neuvottelut Barcelonassa ovat käynnissä.