YleinenKirjoittanut samuli sinisalo

Pikaraporttia Kööpenhaminasta

Lukuaika: < 1 minuutti

Pikaraporttia Kööpenhaminasta

SääasemaSääasema

Sääasema tarjoaa ilmastouutisia ja ympäristöanalyysiä Fifin asiantuntijoilta.

Teksti Samuli Sinisalo

Neuvottelut Kööpenhaminassa ovat patissa erityisesti Kioton sopimuksen jatkon osalta.

Tänä aamuna G77+China marssivat ulos maankäytön, maankäytön muutosten ja metsätalouden konsultaatioista (LULUCF) ja kieltäytyivät jatkamasta neuvotteluja.

Kioton sopimuksen numeroryhmä kokoontui kello 11. Siellä Australia, EU ja Japani kieltäytyivät keskustelemasta tulevista päästötavoitteista ennen kuin LULUCF-ryhmästä kuullaan tuloksia. He marssivat ulos, ja hetken kuluttua tuli ilmoitus, että Kioton protokollan työryhmät keskeytettiin.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Viikonloppuna todettiin, että AWG-KP-ryhmä on AWG-LCA-ryhmää jäljessä, joten LCA:lla ei ole tänään virallisia ja avoimia kokouksia ollenkaan vaan osapuolet käyvät konsultaatioita suljettujen ovien takana.

Näin ollen kaikki, mitä tänään tapahtuu on suljettujen ovien takana vähintään iltapäivään asti, jolloin Kioton protokollan päätoimielin (CMP) kokoontuu puhumaan ilmastonmuutokseen sopeutumisesta ja sen rahoituksesta. Mutta nykyinen tilanne huomioon ottaen on hyvin mahdollista, että tämäkin kokous siirtyy tai peruuntuu.

Seuraamme tilannetta paikan päällä ja ilmoitamme heti tulevista kehityksistä kun ovet aukeavat tai tietoa tihkuu niiden läpi.