YleinenKirjoittanut samuli sinisalo

Alkulämmittelyä

Lukuaika: < 1 minuutti

Alkulämmittelyä

SääasemaSääasema

Sääasema tarjoaa ilmastouutisia ja ympäristöanalyysiä Fifin asiantuntijoilta.

Teksti Samuli Sinisalo

Kööpenhamina-kirjoittaja aloittaa. Täällä Samuli.

Ensimmäinen blogikirjoitus voisi olla hyvä aloittaa esittelyllä.

Olen siis Samuli Sinisalo, 24-vuotias opiskelija Tampereelta. Koulujani en tosin ole vähään aikaan käynyt Tamperetta lähelläkään. Opiskelen nimittäin Mainen osavaltiossa Yhdysvalloissa, itärannikon pohjoisnurkassa, College of the Atlanticissa. Koulu on pieni, mutta sitäkin edistyksellisempi, tarjolla on nimittäin vain yksi pääaine, human ecology. Yleensä koitan kiertää kummemmat selittelyt sanomalla, että luen kansainvälistä politiikkaa yhdistettynä ympäristöasioihin.

mainos

Senpä vuoksi siis tämä Sääaseman blogikin.

Tarkoituksena on kommentoida ympäristöasioiden kehitystä näin joulukuisen Kööpenhaminan ilmastokokouksen alla. Kööpenhamina saattaa mahdollisesti olla ympäristön kannalta historian tärkein kokous. Sillä, mitä siellä päätetään – tai ollaan päättämättä – on hyvin kauaskantoiset seurakset koko ihmiskunnalle.

Yritän myös omalta osaltani valottaa sitä, miten ilmastonmuutos näkyy ja miten siihen suhtaudutaan maailman ehkä suurimman ympäristöongelman, Amerikan, maaseudulla. Myös linkkejä mielenkiintoisiin sivuihin ja artikkeleihin on luvassa, samoin kuin myöhemmin syksyllä pienimuotoista raportointia itse Kööpenhaminan kokouksen tunnelmista. Minulla on onni päästä paikan päälle, ihan kokouksiin asti, kouluni kautta YK:n International Youth Delegationin edustajana tarkkailijan roolissa.

Näillä puheilla: laitetaan blogi pystyyn.

Loppuun linkki: United Nations Framework Convention on Climate Change. Tänne palaamme vielä moneen otteeseen. Sivut ovat siis YK:n ilmastokonventin sivut, joita käyttävät niin kansalaiset kuin neuvottelijatkin. Kaikki Kööpenhaminaan tähtäävät asiakirjat, dokumenttiluonnokset ja ei-dokumentit löytyvät sivuilta. Puretaan niitä sitä mukaa kun neuvottelut etenevät, mutta katsotaan myös sitä miten, missä ja milloin niitä neuvotteluja käydään.

Näillä eväillä eteenpäin!