Postikortteja Tukholmasta
Tukholman yliopistossa elokuvatutkimusta opiskellut Mikko Pihkoluoma bloggaa kulttuurista ja matkailusta.
Berlinalen palkinnot on jaettu ja niiden joukossa oli myös suomalaisnimi. Eilen Generations 14plus -sarjan kristallikarhun sai Selma Vilhusen Hölmö nuori sydän, jossa teinipari joutuu navigoimaan raskauden haasteita itähelsingin kovassa ja rasistisemmaksi muuttuvassa ilmapiirissä. Elokuva sai ensi-illan Suomessa jo viime syksynä, joten palkinnosta ei välttämättä nouse välitöntä nostetta elokuvalle, mutta jokainen suomalaisen voittama palkinto edistää suomalaista elokuvaa.
Samassa sarjassa oli ehdolla myös Tonislav Hristovin tärkeä dokumentti Veeran maaginen elämä, joka tulee elokuvateattereihin syksyllä. Liveroolipelaajasta kertovassa dokumentissa päästään vaivattomasti ja taidokkaasti kiinni suomalaisen yhteiskunnan ikitraumoihin: alkoholismiin ja perheväkivaltaan.
Pääkilpasarjassa pohjoismainen Out Stealing Horses palkittiin parhaasta kuvauksesta, joka eittämättä oli elokuvan parhaita puolia. Stellan Skarsgård näyttelee elokuvan pääosaa, leskeksi jäänyttä miestä, joka tapaa ystävän lapsuudestaan ja alkaa muistella menneitä.
God Exists, Her Name Is Petrunija sai ekumeenisen juryn palkinnon ja samaisen feministisen elokuvan ohjaaja Teona Strugar Mitevska sai hieman tuntemattomamman Guild Film Prizen.
Angela Schanelec sai ehkä hieman yllättäen parhaan ohjauksen palkinnon elokuvastaan I Was at Home, But ja Ozonin pedofiilipapin uhreista kertova By the Grace of God palkittiin toiseksi tärkeimmällä Hopeisella karhulla. Nora Fingscheidtin mainio System Crasher sai Alfred Bauer -palkinnon.
Tärkeimmistä palkituista itseltäni jäi loput näkemättä, mutta joka tapauksessa Claudio Giovannesin Piranhas palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta ja Screenin kriitikkotaulun kärkipaikan jakanut Nadav Lapidin Synonymes sai Kultaisen karhun.
Tämän vuoden Teddyn nappasi Santiago Lozan Brief Story from the Green Planet.