YleinenKirjoittanut Kadri Taperson

Ihmiskunnan luonne määrää eläinten kohtalosta

Lukuaika: 2 minuuttia

Ihmiskunnan luonne määrää eläinten kohtalosta

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Kadri Taperson

Tarvitsimme uutta järjestöä, jotta olisi selkeämpää, mitä asioita haluamme ajaa.

Samaan aikaan kun Hannele, hyvä toimittaja, oikolukee minun tämänpäiväistä blogitekstiäni, olen matkalla Tallinnaan. Tällä kertaa tykkään matkasta kovasti, sillä minulla on siihen hyvä syy.

Minulla ja ystävälläni on nimittäin ollut kova kiire ja nyt se, mitä olemme puuhanneet, on vihdoin julkista. Meillä on uusi järjestö, joka ajaa eläinten asiaa. Sen nimi on Loomus. Loomus tarkoittaa montaa asiaa. Loom on suomeksi eläin, ja loomus tarkoittaa myös luonnetta. Eläinten kohtalot riippuvat niin paljon ihmisen, oikeastaan ihmisten tai ihmiskunnan luonteesta.

mainos

Tarvitsimme uutta järjestöä, jotta olisi selkeämpää, mitä asioita haluamme ajaa. Me haluamme edustaa tuotantoeläinten, koe-eläinten, turkiseläinten ja sirkuksissa ja muissa sellaisissa käytettävien eläinten etuja ja oikeuksia. Totta puhuen tämä ei ole uusi järjestö, me vain muutimme Kuulikodu-yhdistyksen nimeä ja sääntöjä.

Ensimmäinen kampanjamme on erityinen. Kaksikymmentä Virossa tunnettua ihmistä kertoo omilla kasvoillaan ja sanoillaan, että he ovat turkistarhausta vastaan. Ja he perustelevat, miksi he ovat sitä vastaan. Kasvoina on ihmisiä hyvin erilaisista ammateista ja he ovat keskenään eri ikäisiä julkkiksia, laulajia, kirjailijoita, näyttelijöitä ja niin edelleen. Halusimme heidän tukeaan, että lopulta saisimme turkistarhauksen lopetettua Virossa. Olen täällä blogissakin kirjoittanut monta kertaa tästä prosessista, joka on ollut aika hankala mutta toivoa on.

”Meillä on ihmisinä vaikea kehittyä, jos meillä on luvallisia turkistarhoja”, videolla sanoo Nero Urke, näyttelijä, joka on ottanut suoran kannan turkistarhojen kieltämiseen.

Järjestössä on niin eläinoikeus- kuin eläinsuojeluihmisiä, ja minusta tuntuu, että sillä ei ole enää niin isoa väliä minulle kuin oli vuosia sitten. Enemmän on eri yhdistysten eroja, että miten asioita tehdään, mutta päämäärä on sama.

Mutta katsokaa täältä itse: www.facebook.com/loomadeeestkoste.

Ja tykätkää ihmeessä, meillä on juuri nyt enemmän ruotsalaisia seuraajia kuin virolaisia. Facebookin sivuilla on myös englanninkielistä tietoakin. Ja kotisivuilta voi katsoa kampanjan kuvia: www.loomus.ee, Youtubesta näkee videoita, joilla ihmiset kertovat, miksi he on turkistarhojen vastaan.