YleinenKirjoittanut Kadri Taperson

Aktivismin haasteet

Lukuaika: < 1 minuutti

Aktivismin haasteet

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Kadri Taperson

Espanjan aktivistitapahtuma nosti esiin toimijoiden kohtaamia epäoikeudenmukaisuuksia.

Madridissa, Espanjassa pidetään näinä päivinä kiinnostava konferessi. Haluaisin olla siellä, eikä pelkästään siksi, että saisin vaihtelua talvisen lumiselle Hiidenmaalle. Aktivismin tukahduttamiseksi tehdään maailmassa liian paljon. Voi vain toivoa, millainen maailma olisi, jos se sama energiamäärä laitettaisiin vaikka eläinoikeusaktivistien ohjaamaan suuntaan.

Yksi meidän yhdistyksen vapaaehtoisista jo kysyi, että miksi eläinoikeusihmiset kuluttavat aikaa tuollaisen konferenssin järjestämiseen, kun on niin paljon kaikkea muuta mitä voisi tehdä ja tutkia. Igualdad Animal onkin elinoikeusaktivismin järjestö ja se on kaiken muun lisäksi järjestämässä tätä korkeatasoista konferenssia.

mainos

Konferenssissa oli yli kaksikymmentä puhujaa. He kertoivat, kuinka ihmis- ja eläinoikeusaktivisteja, vapaata mediaa, feminismiä, ekologiaa ja muita sosiaalisia liikkeitä vastustetaan ja torjutaan ympäri maailmaa. Puhujat olivat joko itse aktivisteja, politiikantutkijoita, media-alan ihmisiä tai sosiologeja.

He kaikki olivat kohdanneet torjuntaa elämässään. Aktivisteille on kuin kaksi isoa tehtävää: ajaa asioita kohti omaa päämäärää ja samalla taistella ulkopuolisten torjuntaa vastaan. Ja torjunnassa käytetään valtion puolelta kaikkia keinoja – kaikkia mahdollisia lakeja, teknologian mahdollisuuksia, soluttautumista. Tiesitkö, että Britanniassa on oikeudessa tapauksia, joissa kahdeksan nuorta naista ilmoitti soluttautuneiden poliisien olleen heidän kanssaan suhteessa ja aiheuttanut täten moraalista vahinkoa?

Olisin halunnut katsoa joitain konferenssin puheenvuoroja videostreamingin kautta ja kirjoittaa tänne blogiini niistä jotain, mutta epäonnistuin kun streamingissä kuului vain espanjankielinen käännös. Onneksi kaikki puheenvuorot laitetaan myöhemmin Youtubeen, niin saamme kaikki katsoa ne. Suosittelen. http://www.youtube.com/user/CongresoRepresion